ATP Mníchov: Kližan získal v Mníchove druhý singlový titul na okruhu ATP

NETKY.SK • 4 Máj 2014, 14:46 • 2 min
ATP Mníchov: Kližan získal v Mníchove druhý singlový titul na okruhu ATP

MNÍCHOV - Slovenský tenista Martin Kližan získal v nedeľu druhý singlový titul na okruhu ATP, keď v pozícii kvalifikanta triumfoval na antukovom turnaji v Mníchove.

slovakia

left justify in out

Vo finále dvojhry si napriek problémom s brušným svalstvom poradil s najvyššie nasadeným Talianom Fabiom Fogninim za 1:27 h v troch setoch 2:6, 6:1 a 6:2. Kližan nadviazal na triumf z halového podujatia v ruskom Petrohrade z roku 2012, kde v dueli o cennú trofej tiež zdolal Fogniniho. Zverenec českého trénera Martina Damma si z bavorskej metropoly odnáša prémiu 777.315 eur, 262 bodov do svetového rebríčka ATP Entry a nové auto BMW.     
      

Kližan hneď v úvodnom geme stratil vlastné podanie. Slovenský daviscupový reprezentant následne kontroval rebrejkom, no Fognini potom získal štyri hry v rade a prvý set sa stal jeho korisťou. Za stavu 1:4 Kližan tlmočil fyzioterapeutovi, že má problémy s brušným svalstvom, no so sebazaprením pokračoval v zápase a v druhom dejstve ovládol dvorec. Skvele podával i returnoval, ničil súpera z forhendu a Fogninimu dovolil uhrať iba jediný gem.
      

Kližan bol na koni a hneď v úvode tretieho setu opäť zobral Talianovi podanie. Fognini bol čoraz viac frustrovaný, hádal sa s empajrovým rozhodcom, čo vyústilo v penalizáciu v podobe straty fiftínu a Kližan sa ujal vedenia 2:0. Slovenský tenista po zisku ďalších dvoch gemov odskočil Fogninimu na 4:0 a šancu na zisk titulu už z rúk nepustil. Za stavu 5:2 premenil po winneri pri vlastnom servise hneď prvý mečbal. 
      
      dvojhra - finále:
      Martin KLIŽAN (SR) - Fabio Fognini (1-Tal.) 2:6, 6:1, 6:2  




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies