ATP Miami: Djokovič zdolal vo finále Nadala

NETKY.SK • 31 Marec 2014, 07:06 • 2 min
ATP Miami: Djokovič zdolal vo finále Nadala

MIAMI - Srbský tenista Novak Djokovič sa stal štvrtýkrát v kariére víťazom dvojhry na prestížnom podujatí ATP Masters v Miami. Vo finále si ako turnajová dvojka poradil s najvyššie nasadeným Španielom Rafaelom Nadalom po výbornom výkone za 84 minút hladko v dvoch setoch 6:3 a 6:3.

slovakia

left justify in out

Djokovič, ktorého rovnako ako pri triumfe v Indian Wells sprevádzal ako tréner Slovák Marián Vajda, napodobnil Švajčiara Rogera Federera. Iba grandslamovému rekordérovi sa doposiaľ podarilo vyhrať v jednom roku oba veľké turnaje na amerických hardoch. Srb v Miami nenašiel premožiteľa ani v rokoch 2007, 2011 a 2012, Nadala zdolal po tretí raz za sebou a upravil vzájomnú bilanciu na 18 výhier a 22 prehier.

 

"Nole" už má na okruhu 43. titulov vo dvojhre, z toho 18 z podujatí Masters. "V Miami som odohral fantastický turnaj. Od úvodnej loptičky až do konca som držal taktovku finálového zápasu vo svojich rukách. Všetko fungovalo tak ako malo. Je pre mňa vždy potešením hrať proti Rafovi. V Miami som v roku 2007 vyhral prvý veľký turnaj v kariére a na tento centrálny dvorec mám len tie najkrajšie spomienky," povedal Djokovič pre oficiálnu stránku ATP.

 

Nadal zložil štvornásobnému šampiónovi Australian Open poklonu. "Chcem zablahoželať Novakovi i jeho tímu k titulu. Počas uplynulých týždňov podával skvelé výkony. Vyhrať turnaje v Indian Wells i Miami v jednom roku, to si zaslúži veľké uznanie. Na žiadnom podujatí som neprehral toľko finálových duelov, ako práve tu na Floride. Napriek tomu sa do Miami vždy vraciam veľmi rád, zanietení  fanúšikovia mi dodávajú veľa energie,".         

dvojhra - finále:
Novak Djokovič (2-Srb.) - Rafael Nadal (1-Šp.) 6:3, 6:3

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona