ATP Masters Paríž: Djokovič po triumfe nad Federerom - bolo to fyzicky náročné

NETKY.SK • 6 November 2013, 08:29 • 2 min
ATP Masters Paríž: Djokovič po triumfe nad Federerom - bolo to fyzicky náročné

LONDÝN - Srbský tenista Novak Djokovič úspešne vykročil za obhajobou vlaňajšieho titulu na Turnaji majstrov v londýnskej 02 aréne. V B-skupine si poradil so Švajčiarom Rogerom Federerom po takmer dvaapolhodinovej bitke v troch setoch 6:4, 6:7 (2) a 6:2. "Nole" tak nadviazal na triumf nad grandslamovým rekordérom zo sobotňajšieho semifinále turnaja Masters 1000 v Paríži.

slovakia

left justify in out

Federer predviedol v tajbrejku druhého setu viacero skvelých volejov i úderov od základnej čiary, no v rozhodujúcom dejstve ťahal jasne za kratší koniec. Djokovič si po dvoch brejkoch vybudoval náskok 5:1 a zápas zakončil pri vlastnom podaní čistou hrou. "Bolo to fyzicky veľmi náročné. Iba pred 48 hodinami som hral finále v Paríži, napriek tomu som dokázal podať kvalitný výkon a opäť zdolať Rogera, čo je neuveriteľné. Chcem si toto víťazstvo vychutnať a hlavne trochu zregenerovať, lebo mám toho naozaj dosť. Mám deň voľna, ktorý mi príde náramne vhod. Budem sa snažiť dobiť batérie a dobe sa fyzicky i psychicky pripraviť na štvrtkový súboj proti Argentínčanovi Juanovi Martinovi del Potrovi," povedal Djokovič pre akreditované médiá.

Srb má stále šancu zakončiť rok ako svetová jednotka. Tá sa však môže definitívne rozplynúť už v stredu popoludní, ak Španiel Rafael Nadal zdolá v A-skupine Švajčiara Stanislasa Wawrinku. Federer po utorňajšom dueli v Londýne vedie vo vzájomnej bilancii nad Djokovičom už iba 16:15. "Kondične som na tom dobre, po turnaji v Paríži som dokázal dobre zregenerovať. O to viac ma mrzí, že som proti Novakovi nevyužil šance. Prvý set som mohol pokojne získať vo svoj prospech. Ešte je priskoro hodnotiť sezónu. Stále sa nevzdávam nádeje, že v Londýne ešte odohrám štyri zápasy," povedal 32-ročný Švajčiar, ktorého vo štvrtok čaká Francúz Richard Gasquet.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies