ATP Madrid: Triumf Murrayho, Nadal klesne v rebríčku na 7. miesto

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 07:12 • 2 min
ATP Madrid: Triumf Murrayho, Nadal klesne v rebríčku na 7. miesto

MADRID - Britský tenista Andy Murray sa stal víťazom dvojhry na turnaji ATP Masters 1000 v Madride. Vo finále si ako nasadená dvojka poradil s obhajcom trofeje domácim Španielom Rafaelom Nadalom nečakane hladko v dvoch setoch 6:3, 6:2. Rodák zo škótskeho Dunblane získal celkovo 33. titul, druhý v priebehu šiestich dní. V pondelok nenašiel premožiteľa v Mníchove.

slovakia

left justify in out

"Bol to veľmi ťažký zápas, zdolať Rafu na antuke je mimoriadne náročné. Aj keď som za stavu 5:2 v druhom sete podával na víťazstvo, cítil som tlak. Dnes to mol z mojej strany dobrý zápas, chodil som si po údery, bol som aktívny, čo bol kľúč k úspechu," citovala slová Murrayho agentúra dpa. Nadal v tejto sezóne nepotvrdzuje povesť "antukového kráľa". V Monte Carle nestačil na Srba Novaka Djokoviča a dva týždne pred štartom Roland Garros ťahal jasne za kratší koniec aj v súboji so svetovou trojkou. V pondelňajšom vydaní svetového rebríčka ATP Entry klesne na siedme miesto. Po prvý raz od mája 2005 nebude figurovať v najlepšej päťke.

 

dvojhra - finále:

Andy Murray (2-V. Brit.) - Rafael Nadal (3-Šp.) 6:3, 6:2

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies