ATP Madrid: Thiem s prvým skalpom hráča Top 10, zaskočil Wawrinku

NETKY.SK • 7 Máj 2014, 10:40 • 2 min
ATP Madrid: Thiem s prvým skalpom hráča Top 10, zaskočil Wawrinku

MADRID - Rakúsky tenista Dominic Thiem v utorok získal svoj prvý skalp niektorého z členov Top 10 svetového rebríčka. Kvalifikant vyradil v 2. kole na antuke v Madride švajčiarskeho grandslamového šampióna Stanislasa Wawrinku, 3. v renkingu, hoci v úvodnom sete bol bez šance.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťročný zverenec Güntera Bresnika triumfoval za 106 minút 1:6, 6:2, 6:4. Zužitkoval polovicu zo šiestich brejkbalov, zdolaný favorit mal štatistiku 2/11.

 

"Stále tomu nemôžem uveriť. Pochopiteľne, bol som trochu nervózny. Nebol to však dôvod jasnej prehry v prvom sete. Súperovo tempo v ňom bolo pre mňa privysoké. Postupne som sa však dostal do takzvanej zóny, bol som neskutočne koncentrovaný," cituje internetová stránka Asociácie tenisových profesionálov (ATP) Thiema, ktorý v tejto sezóne prešiel už siedmimi kvalifikáciami. Ak bude rodák z Wiener Neustadtu pokračovať v takýchto výkonoch, zjavne sa im čoskoro vyhne. 

 

Hrdina januárových melbournských Australian Open Wawrinka inkasoval len štvrtú prehru v tejto sezóne. Pri svojom vstupe do turnaja sa lúčil prvý raz od vlaňajšieho októbra, keď sa mu to pritrafilo v Bazileji. "Nepočínal som si dosť rázne, on si pre to chodil a zaslúžil si víťazstvo. Je to dobrý hráč, všetci to vieme, a to najmä od začiatku tohto roka. Nebol som prekvapený jeho výkonom," vyhlásil Wawrinka. 

 

Smutný hrdina aprílového bratislavského daviscupového stretnutia so Slovákmi Thiem je najmladším členom hornej stovky hodnotenia a teraz zároveň najmladším tenistom, ktorý prekonal hráča Top 3 od newyorských US Open 2009 - vtedy Argentínčan Juan Martín Del Potro na ceste za titulom zdolal Španiela Rafaela Nadala aj Švajčiara Rogera Federera. 

 

Sústavne napredujúci Rakúšan sa v osemfinálovom 3. kole v areáli Caja Mágica v španielskej metropole vo štvrtok stretne s úspešným zo stredajšieho zápasu Michail Južnyj (Rus.-15) - Feliciano López (Šp.). V prepočtovej online verzii počítačového poradia figuruje Thiem na 61. pozícii, ďalším úspechom by sa posunul na 52. post. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona