ATP Madrid: Kyrgios cez dva Federerove mečbaly do osemfinále

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 10:51 • 2 min
ATP Madrid: Kyrgios cez dva Federerove mečbaly do osemfinále

MADRID - Švajčiarsky tenista Roger Federer minulý týždeň v Istanbule získal svoj prvý antukový titul po takmer troch rokoch, ale na štvornásobne bodovo hodnotnom turnaji na rovnakom povrchu v Madride nezvládol hneď svoj vstupný zápas.

slovakia

left justify in out

Proti 20-ročnému Austrálčanovi Nickovi Kyrgiosovi mal v stredu v 2. kole dva mečbaly na príjme, prehral za 2:37 h extrémne tesne 7:6 (2), 6:7 (5), 6:7 (12). Nebojácny mladík dosiahol svoj druhý triumf nad niektorým z členov Top 10 po tom, ako vlani na Wimbledone zaskočil Španiela Rafaela Nadala. Medzi najlepšími šestnástimi v areáli Caja Mágica Kyrgios vo štvrtok vyzve amerického majstra es Johna Isnera.

 

"Pred zápasom som nepociťoval nervozitu či čosi podobné. Bol som nadšený z tejto príležitosti. Vedel som, že na antuke momentálne hrám dobre. Bral som to teda ako solídnu šancu. Zotrval som pri mojej hre, dobre som podával a skončilo sa to víťazne," citoval web Asociácie tenisových profesionálov (ATP) najmladšieho člena Top 50 Kyrgiosa.

 

Austrálčan sa stal po Mariovi Ančičovi, Tomášovi Berdychovi, Novakovi Djokovičovi a Juanovi Martínovi Del Potrovi piatym tenistom, ktorý zdolala Nadala aj Federera vo veku 20 rokov či menej.

 

"Nepopieram, že som sa zaoberal vidinou cieľovej čiary, čo napospol nebýva dobré nastavenie - proti Rogerovi zvlášť. Zvykne z toho ťažiť," uznal canberrský Kyrgios, 35. v renkingu. Nastrieľal 22 es, zdolaný favorit 16.

 

Zverenec Todda Larkhama Kyrgios bol minulý týždeň v portugalskom Estorile vo svojom premiérovom finále na hlavnom profesionálnom okruhu, nestačil v ňom na Francúza Richarda Gasqueta.

 

Tridsaťtriročný druhý muž aktuálneho počítačového poradia Federer podľahol 20-ročnému či mladšiemu súperovi prvý raz od finále newyorských US Open 2009, v ktorom ho prekonal spomenutý Argentínčan Del Potro.

 

"Mojím základným problémom dnes bolo, že som nedokázal returnovať jeho prvý servis. Na príjme to odo mňa bolo katastrofálne. Som z toho veľmi sklamaný. Práve tento faktor ma podľa mňa pripravil o víťazstvo. Súper si však zaslúži uznanie za to, že sa mu na servise natoľko darilo a neustával v tom, čo predvádzal," povedal Federer, ktorý mal v tomto smere účinnosť iba 18 z 85 loptičiek. Bazilejský rodák má bilanciu 26:3 proti hráčom narodeným v 90. rokoch minulého storočia. Prekonali ho aj Federico Delbonis a Milos Raonic.

 

"Nick má nádherné podanie a dobrý potenciál. Dúfam teda, že bude tvrdo pracovať a uchádzať sa o najvyššie posty. Miluje významné scény. Nemá čo stratiť, neprejavuje strach a disponuje skvelou hrou. Do značnej miery sa môže spoľahnúť na svoj servis, čo ho drží v zápase bez ohľadu na to, ako sa mu darí od základnej čiary," glosoval Federer, ktorý sa v Madride radoval z trofeje v sezónach 2006, 2009 a 2012, v prvom prípade ešte na tvrdom povrchu.


ko;pp



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies