ATP Londýn: Wawrinka v semifinále proti Federerovi, Djokovič vs Nadal

NETKY.SK • 21 November 2015, 07:56 • 2 min
ATP Londýn: Wawrinka v semifinále proti Federerovi, Djokovič vs Nadal

LONDÝN - Švajčiarsky tenista Stan Wawrinka uzavrel kvarteto semifinalistov na Turnaji majstrov v Londýne. V záverečnom dueli skupiny Ilieho Nastaseho zdolal v priamom súboji o postup druhého nasadeného Brita Andyho Murrayho v dvoch setoch 7:6 (4), 6:4 a v sobotu ho čaká krajan Roger Federer. Druhú semifinálovú dvojicu vytvorili svetová jednotka Novak Djokovič zo Srbska a Španiel Rafael Nadal, ktorý v piatok triumfoval v derby nad krajanom Davidom Ferrerom po trojsetovej bitke 6:7 (2), 6:3 a 6:4.

slovakia

left justify in out

Duel medzi Wawrinkom a Murrayom mal od úvodu mimoriadne vyrovnaný priebeh. Obaja súperi si držali servis do ôsmej hry, keď Švajčiar premenil druhý brejkbal na 5:3, no cesta za víťazným setom bola ešte tŕnistá. Murray najmä vďaka perfektným returnom dotiahol dejstvo do tajbrejku, a hoci v ňom viedol už 4:2, stratil tri loptičky na podaní a za 67 minút prehral 6:7 (4).

 

V druhom sete to bol koncert perfektných úderov zo strany Wawrinku. Za stavu 2:0 sa Murray na neho ešte dokázal dotiahnuť, ale niekoľko úspešných bekhendov od základnej čiary vynieslo Švajčiarovi pohodlný náskok. V siedmej hre získal brejk na 5:2, no Murray nemienil predať kožu lacno. Znížením na 4:5 priebeh setu výrazne zdramatizoval, v desiatom geme mal k dispozícii dva brejkbaly, ale Wawrinka ho dôraznou hrou vyrovnal a druhý mečbal napokon premenil na víťazstvo.

 

Piaty nasadený Nadal mal už pred stretnutím postup vo vrecku a proti Ferrerovi aj excelentný štart - v úvodných troch hrách stratil iba tri loptičky a po dvoch brejkoch viedol expresne rýchlo 3:0. Ferrer bol síce už bez šance preniknúť do semifinále, no po dvoch predchádzajúcich prehrách bojoval aspoň o česť a kontroval štyrmi získanými hrami v sérii. Podarilo sa mu skóre otočiť na 4:3, a hoci opäť stratil servis v jedenástej hre, Nadal za stavu 6:5 nezvládol svoje podanie a nevyužil ponúknutý setbal. Tajbrejk potom už jasne patril Ferrerovi, ktorý tak za 61 minút získal prvý set.

 

O osude druhého dejstva rozhodol jediný brejk - podaril sa v ôsmej hre Nadalovi, ktorý ho vzápätí potvrdil a po triumfe 6:3 si vynútil rozhodujúci tretí set. V ňom si obaja tenisti držali podanie až do stavu 4:4, drámu napokon zvládol lepšie favorizovaný Nadal. V deviatej hre získal rozhodujúci brejk a po 2:37 h pri vlastnom podaní využil hneď prvý mečbal. Nadal tak potvrdil, že sa mu proti svojmu krajanovi darí - v tridsiatom vzájomnom dueli upravil bilanciu na 24:6 vo svoj prospech.

 

Nadal na prebiehajúcom turnaji prvýkrát stratil set a v prvej reakcii vyzdvihol úroveň duelu. "Veľký zápas s intenzívnymi výmenami. Užíval som si to, rovnako ako David a dúfam, že aj diváci. Veľmi sa teším, že som to zvládol. Je pre mňa dôležité, že na konci roka mi na konto pribúdajú víťazstvá. Už sa tešim na zajtrajšie semifinále proti Novakovi. V tomto roku hrá úžasne, dosiahol takmer všetko, o čom tenista môže v sezóne snívať. Musím hrať na hranici svojich možností, aby som mal vôbec šancu zdolať ho. Uvidíme," uviedol Nadal. S Djokovičom má mierne pozitívnu bilanciu 23:22, no v tomto roku prehral všetky tri vzájomné zápasy.

 

Turnaj majstrov v Londýne:

skupina Ilieho Nastaseho:

Rafael Nadal (5-Šp.) - David Ferrer (7-Šp.) 6:7 (2), 6:3, 6:4, Stan Wawrinka (4-Švaj.) - Andy Murray (2-V.Brit.) 7:6 (4), 6:4

 

Tabuľka:

1. Rafael Nadal 3 3 0 6:1 3*

2. Stanislas Wawrinka 3 2 1 4:2 2*

3. Andy Murray 3 1 2 2:4 1

4. David Ferrer 3 0 3 1:6 0

* - postup do semifinále

 

Program semifinále - sobota:

15.00 Djokovič - Nadal

21.00 Federer - Wawrinka

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies