ATP Londýn: Víťazný vstup Djokoviča s Federerom

NETKY.SK • 16 November 2015, 08:20 • 2 min
ATP Londýn: Víťazný vstup Djokoviča s Federerom

LONDÝN - Srbský tenista Novak Djokovič vstúpil v nedeľu do Turnaja majstrov v Londýne suverénnou výhrou 6:1 a 6:1 nad Japoncom Keiom Nišikorim.

slovakia

left justify in out

Nasadený hráč turnaja číslo jeden má v Londýne jasný cieľ získať štvrtý titul za sebou a piaty celkovo. Suverénny líder svetového rebríčka ATP Entry vybavil úvodný set za 31 minút. Ten druhý trval 35 minút. Vo večernom súboji v skupine Stana Smitha zvíťazil grandslamový rekordér Švajčiar Roger Federer nad Čechom Tomášom Berdychom 6:4, 6:2.

 

Pre Djokoviča je táto sezóna najlepšou v kariére a v londýnskej 02 aréne je v pozícii topfavorita. "Nole" vyhral tri grandslamové turnaje - Australian Open, Wimbledon i US Open. Exceloval aj na podujatiach Masters 1000 a naposledy nenašiel premožiteľa ani v Paríži. Jeho tohtoročná bilancia 79-5 hovorí za všetko. Srb ťahá 23-zápasovú víťaznú šnúru, doposiaľ poslednú prehru mu uštedril v auguste Federer vo finále turnaja v Cinncinati.

 

"Bez debaty toto bol môj najlepší tenis, ktorý som tento rok predviedol. Bol to môj najlepší a neuveriteľný výkon," citovala 28-ročného zverenca Nemca Borisa Beckera a slovenského trénera Mariána Vajdu agentúra Reuters.

Berdychovi vyšiel začiatok súboja s Federerom a po rýchlom brejku sa ujal vedenia 2:0. Švajčiar však bleskovo vyrovnal na 2:2 a po ďalšom brejku v deviatom geme získal úvodný set vo svoj prospech. Druhé dejstvo bolo už jasnou záležitosťou rodáka z Bazileja, ktorý po dvoch brejkoch odskočil Berdychovi na 4:0.

 

"Nemal som práve najlepší štart do zápasu. Neviem, čím to bolo. Možno tým, že už je koniec sezóny, možno povrchom, ktorý ja pomalší ako v uplynulých rokoch. V dueli proti Djokovičovi si určite nebudem môcť dovoliť prehrať hneď prvý servis," povedal Federer pre akreditované médiá.

 

Turnaj majstrov v Londýne:

skupina Stana Smitha:

Novak Djokovič (1-Srb.) - Kei Nišikori (8-Jap.) 6:1, 6:1
Roger Federer (3-Švajč.) - Tomáš Berdych (6-ČR) 6:4, 6:2



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies