ATP Londýn: Murray zdolal Raoniča a stále živí nádej na semifinále

NETKY.SK • 12 November 2014, 07:12 • 2 min
ATP Londýn: Murray zdolal Raoniča a stále živí nádej na semifinále

LONDÝN - Švajčiarsky tenista Roger Federer má na Turnaji majstrov v Londýne na konte už dve víťazstvá. V utorok si v B-skupine poradil s Japoncom Keiom Nišikorim za 70 minút hladko v dvoch setoch 6:3, 6:2 a má nakročené do semifinále prestížneho podujatia.

slovakia

left justify in out

Vo večernom súboji v O2 aréne triumfoval za 92 minút domáci Andy Murray nad Milošom Raoničom 6:3, 7:5 a udržal sa v hre o postup do semifinále. Naopak Kanaďan pri svojom debute na podujatí po dvoch prehrách stratil nádej na účasť medzi štvoricou najlepších.
      

Druhý nasadený Federer síce ako prvý čelil brejkbalom súpera, v tretej hre úvodného setu ale dva odvrátil a vzápätí zobral súperovi servis na 3:1 zo svojho pohľadu. Náskok si už vziať nenechal a dejstvo získal za 36 minút vo svoj prospech. Aj druhý set sa hral v jasnej réžii 33-ročného Švajčiara, keď z 0:1 otočil po brejku na 3:1. Podanie Japoncovi zobral opätovne aj v siedmej hre na 5:2 a suverénne dokráčal k víťazstvu.
      

Tridsaťtriročný Federer hrá na Turnaji majstrov rekordný 13-krát a naďalej živí šancu dostať sa pred Novaka Djokoviča na post lídra koncoročného svetového rebríčka. V utorok zaznamenal jubilejné 70. víťazstvo vo dvojhre v tomto roku. Nišikori si po triumfe v úvodnom zápase nad Murrayom pripísal prvú prehru.
      

"Dnes som spokojný s mojím výkonom, hral som dostatočne agresívne," povedal šesťnásobný víťaz Turnaja majstrov v rozhovore pre Sky Sports. "V úvode som síce musel odvracať dva brejkbaly, ale zvládol som to a to bolo pre ďalší vývoj zápasu dôležité. Dobre som potom volil údery, išlo mi druhé podanie i returny a na dvorci som sa cítil naozaj dobre," dodal Federer.

B-skupina:
Roger Federer (2-Švajč.) - Kei Nišikori (4-Jap.) 6:3, 6:2, Andy Murray (5-V. Brit.) - Miloš Raonič (7-Kan.) 6:3, 7:5

Tabuľka:
1. Roger Federer      2 2 0 4:0  
2. Kei Nišikori      2 1 1 2:2 
3. Andy Murray        2 1 1 2:2 
4. Miloš Raonič       2 0 2 0:4 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona