ATP Londýn: Djokovič zvíťazil nad Čiličom, paralyzoval jeho podanie

NETKY.SK • 11 November 2014, 07:28 • 2 min
ATP Londýn: Djokovič zvíťazil nad Čiličom, paralyzoval jeho podanie

LONDÝN - Švajčiarsky tenista Stan Wawrinka impozantným spôsobom vstúpil do Turnaja majstrov v Londýne.

slovakia

left justify in out

V úvodnom súboji A-skupiny ako nasadená trojka deklasoval v 02 aréne šestku "pavúka" Čecha Tomáša Berdycha za 58 minút 6:1, 6:1. Vo večernom dueli zvíťazil najvyššie nasadený dvojnásobný obhajca titulu Srb Novak Djokovič navlas rovnakým výsledkom nad Chorvátom Marinom Čiličom a upravil vzájomnú bilanciu s víťazom US Open už na 11:0. "Nole" natiahol svoju víťaznú šnúru v hale na 28 zápasov a už iba dva triumfy ho delia od toho, aby si definitívne zabezpečil post koncoročnej svetovej jednotky.
      

Wawrinka mal proti Berdychovi raketový nástup, keď dvakrát prelomil jeho podanie a vybudoval si náskok 5:0. Skvele servoval, umne menil rytmus hry, z forhendu dostával súpera pod tlak. Druhé dejstvo malo podobný priebeh. Šampión Australian Open po dvoch brejkoch odskočil českej jednotke na 4:1 a zápas s prehľadom dotiahol do úspešného konca.
      

Švajčiar bol po hladkom triumfe mimoriadne spokojný. "Mal som vynikajúci štart. Tomáša som zdolal piatykrát za sebou, no nečakal som, že to pôjde tak ľahko. V uplynulých týždňoch sa mi na turnajoch príliš nedarilo. Na tréningoch som preto tvrdo pracoval, aby som sa dostal do bývalej formy. Včera večer som si nenechal ujsť duel Rogera Federera s Milošom Raoničom, bol to pre mňa taký dobrý stimul. Roger je šéfom na dvorci, vo svetovom tenise i vo švajčiarskom daviscupovom tíme. Je to pre mňa česť byť s ním v jednom družstve a už sa veľmi teším na finále Davis Cupu proti Francúzsku," povedal Wawrinka v prvom interview priamo na kurte.
      

Čilič síce v dueli proti Djokovičovi získal úvodný gem, no líder svetového rebríčka ATP potom uhral šesť hier za sebou a prvý set sa stal jasne jeho korisťou. Djokovič kvalitne podával i returnoval, pretlačil Chorváta vo výmenách. V druhom dejstve si Srb po brejku v štvrtom geme vybudoval náskok 4:1 a víťazstvo už z rúk nepustil. Potreboval na neho ešte o minútu menej ako Wawrinka. "Bol to z mojej strany veľkolepý zápas. je skvelé byť po 12 mesiacoch opäť tu v londýnskej 02 aréne. Marin vyhral nedávno US Open, dodalo mu to veľa sebavedomia, no dnes som paralyzoval jeho podanie i hru, čo bol kľúč k úspechu " povedal Djokovič v prvom interview.

A-skupina:
Novak Djokovič (1-Srb.) - Marin Čilič (8-Chor.) 6:1, 6:1

Stan Wawrinka (3-Švajč.) - Tomáš Berdych (6-ČR) 6:1, 6:1



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona