ATP Košice: Gombos postúpil do finále

NETKY.SK • 13 Jún 2014, 18:10 • 2 min
ATP Košice: Gombos postúpil do finále

KOŠICE - Slovenský tenista Norbert Gombos si zahrá vo finále dvojhry na 12. ročníku turnaja ATP Challenger Tour v Košiciach (dotácia 35 000 eur + H, antuka).

slovakia

left justify in out

V druhom piatkovom semifinálovom súboji v areáli Anička na Kostolianskej ceste zvíťazila turnajová sedmička Gombos nad nenasadeným Bielorusom Vladimirom Ignatikom po trojsetovom boji za 138 minút 2:6, 7:6 (3), 6:3. Víťaz prehrával 2:6 a 1:3 v tajbrejku druhého setu, ale potom stretnutie otočil. Mečbal premenil za stavu 5:3 a 40:15 pri svojom podaní v treťom sete. Súperom Gombosa v sobotňajšom súboji o titul bude Kanaďan Frank Dancevic, ktorý zdolal v semifinále rovnako nenasadeného Francúza Lucasa Pouilla 6:4, 6:2. Dancevic sa prebojoval do finále až z kvalifikácie.

 

Gombos sa môže stať prvým slovenským víťazom dvojhry v 12-ročnej histórii turnaja v Košiciach. Doteraz sa Slovák na tomto antukovom podujatí neobjavil ani v singlovom finále. Dvadsaťtriročný galantský rodák Gombos je momentálne vo výbornej forme. Minulý týždeň sa prebojoval rovnako do finále vyššie dotovaného challengera v českom Prostějove, kde nestačil na domáceho Jiřího Veselého. Vďaka tomu poskočil zo 166. na 131. miesto rebríčka ATP, ktoré je jeho životným maximom. Teraz sa posunie ešte vyššie. 

 

Dvojhra - semifinále: 
Frank Dancevic (Kan.) - Lucas Pouille (Fr.) 6:4, 6:2 
Norbert Gombos (SR-7) - Vladimir Ignatik (Biel.) 2:6, 7:6 (3), 6:3 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona