ATP: Kližan vynechá aj Rím, otáznik nad Parížom

NETKY.SK • 29 Apríl 2016, 13:17 • 2 min
ATP: Kližan vynechá aj Rím, otáznik nad Parížom

BRATISLAVA - Slovenský tenista číslo jeden Martin Kližan zo zdravotných dôvodov chýba v súťažnom dianí už šesť týždňov a budú z toho minimálne dva mesiace. Po Miami, Marrákeši, Monte Carle, Barcelone a budúcotýždňovom Madride vynechá aj podujatie ATP World Tour Masters 1000 Internazionali BNL d´Italia od 8. mája v Ríme.

slovakia

left justify in out

"Tá plantárna fascitída na pravej nohe je napokon väčším problémom, než sme pôvodne predpokladali. Zastavila ho, žiaľ, práve vtedy, keď chytal fazónu. Martin chodí po lekároch, je najmä v opatere Branislava Deleja. Pláva a posilňuje hornú časť tela. Možno bude môcť začať s prípravou budúci týždeň, ale zdôrazňujem to možno," povedal pre agentúru SITA mediálny manažér 26-ročného Bratislavčana Jozef Korbel.

 

Nevylúčil ani absenciu Kližana od 22. mája na parížskom grandslamovom Roland Garros: "Martin si stanoví program podľa vývoja situácie a na základe jej vyhodnotenia aj s trénerom Martinom Hromecom." V týždni pred medzinárodnými otvorenými majstrovstvami Francúzska sú na prípadné obnovenie zápasovej praxe k dispozícii turnaje v Nice a Ženeve.

Ľavoruký víťaz februárového halového "hardového" podujatia ATP World Tour 500 ABN AMRO World Tennis Tournament v Rotterdame Kližan nedohral 13. marca 2. kolo v kalifornskom Indian Wells proti Španielovi Fernandovi Verdascovi, odvtedy nútene pauzuje. V renkingu figuruje na 44. pozícii, už bol aj o dvadsať miest vyššie. V čase prepuknutia ťažkostí sa nachádzal na 28. priečke.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona