ATP Izmir: Lacko získal druhý titul na turnaji

NETKY.SK • 28 September 2015, 08:36 • 2 min
ATP Izmir:  Lacko získal druhý titul na turnaji

IZMIR - Lukáš Lacko sa stal víťazom tenisového turnaja série ATP Challenger Tour (dotácia 64 000 eur, tvrdý povrch vonku) v tureckom Izmire.

slovakia

left justify in out

Vo finále si slovenský tenista nasadený ako štvrtý poradil s nenasadeným Rumunom Mariusom Copilom za 84 minút 6:3, 7:6 (5). Lacko zvládol koncovku tajbrejku druhého setu, keď mu pri druhom mečbale pomohol súper - zahral forhendom do siete. Vo vyrovnanom zápase jeho slovenský víťaz odvrátil všetky štyri brejkbaly súpera, sám prerazil Rumunovo podanie jedenkrát. "Prvá trofej pre môjho syna Lucasa a určite nie posledná. Ďakujem rodine za podporu," napísal Lukáš Lacko na svojom facebookovom konte po triumfe v Izmire. Lacko je od mája tohto roku otcom prvorodeného synčeka.


Dvadsaťsedemročný piešťanský rodák Lacko (112. v renkingu) po sérii nevydarených turnajov v Turecku zabral naplno a rozšíril zbierku svojich titulov z challengerovej úrovne podujatí ATP na deväť. V Izmire oprášil spomienky na rok 2011, keď na podujatí Folkart Izmir Cup tiež celkovo triumfoval.

Dvojhra - finále:
Lukáš Lacko (SR-4) - Marius Copil (Rum.) 6:3, 7:6 (5) za 84 minút

Prehľad titulov Lukáša Lacka vo dvojhre na turnajoch ATP Challenger Tour (9):
2007: Kolding (Dán.)
2009: Fergana (Uzb.), Soul (Kór. rep.)
2011: Izmir (Tur.), Bratislava (SR)
2012: Helsinki (Fín.)
2013: Bratislava (SR)
2014: Taškent (Uzb.)
2015 Izmir (Tur.)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies