ATP Istanbul: Rybáriková suverénne postúpila do štvrťfinále

NETKY.SK • 22 Júl 2015, 17:27 • 2 min
ATP  Istanbul: Rybáriková suverénne postúpila do štvrťfinále

ISTANBUL - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková zvíťazila v stredajšom stretnutí osemfinálového 2. kola dvojhry na turnaji WTA International TEB BNP Paribas Istanbul Cup v tureckom Istanbule (dotácia 250 000 USD, tvrdý povrch Rebound Ace) nad 19-ročnou domácou držiteľkou voľnej karty Ipek Soyluovou, 190. v renkingu, za 51 minút úplne suverénne 6:0, 6:0.

slovakia

left justify in out

Rybáriková dala niektorej zo súperiek tzv. dvojitého "kanára" prvý raz od augusta 2009, keď v kvalifikácii v americkom New Havene takto vyškolila Rusku Annu Lapuščenkovovú. Celkovo sa jej to v singli medzi seniorkami podarilo štvrtý raz. Soyluová nepochybne doplatila aj na to, že 1. kolo proti americkej reprezentantke Anne Tatišviliovej dohrala až po polnoci z utorka na stredu, zatiaľ čo Rybáriková po pondelňajšom prekonaní ukrajinskej dvojky "pavúka" Eliny Svitolinovej mala voľný deň. 

 

Vo štvrťfinále bude zverenkyňa Martina Ležáka Rybáriková hrať so skúsenou 32-ročnou talianskou univerzálkou Robertou Vinciovou (58., bola aj na 11. priečke), nad ktorou vedie 2:1, ale neuspela v dosiaľ poslednom súboji v 1. kole Wimbledonu na tráve v Londýne už v sezóne 2009. Obe víťazstvá Rybárikovej pochádzajú z antuky, takže na "harde" si zmerajú sily prvý raz. 

 

Dvadsaťšesťročná piešťanská rodáčka Rybáriková (50.) v pondelok už po týždni prišla o post slovenskej jednotky, na ktorom bola premiérovo v kariére. Rýchlo ho musela prepustiť Karolíne Schmiedlovej, teraz opäť útočí na interný vrchol. Celkovo dosiaľ najvyššie figurovala na 31. mieste. 

 

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále): 
Magdaléna Rybáriková (SR) - Ipek Soyluová (Tur.) 6:0, 6:0 za 51 minút



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona