ATP Indian Wells: Raonic odvrátil tri mečbaly a dočkal sa víťazstva nad Nadalom

NETKY.SK • 21 Marec 2015, 11:28 • 2 min
ATP Indian Wells: Raonic odvrátil tri mečbaly a dočkal sa víťazstva nad Nadalom

INDIAN WELLS - Na tenisovom turnaji ATP World Tour Masters 1000 BNP Paribas Open v kalifornskom Indian Wells (dotácia 5 381 235 USD, tvrdý povrch Plexipave) nepríde k očakávanému semifinálovému súboju velikánov.

slovakia

left justify in out

Švajčiar Roger Federer potvrdil v piatkovom štvrťfinále dvojhry úlohu favorita proti Tomášovi Berdychovi, keď českému súperovi nedal šancu a zdolal ho jednoznačne 6:4, 6:0. Španiel Rafael Nadal však už nebol úspešný, pričom ho trikrát delil jediný bod od víťazstva nad Milosom Raonicom z Kanady. Ten však všetky tri mečbaly v tajbrejku druhého setu odvrátil a po 2 hodinách a 58 minútach sa tešil zo svojho prvého triumfu nad Nadalom.


"V tých momentoch, keď mal Nadal šancu končiť zápas, som nemal pocit, že odvraciam mečbaly. Bral som to tak, že je to len ďalší bod, ktorý chcem získať. Mal som párkrát aj šťastie a napokon to vyšlo," citovala stránka ATP 24-ročného rodáka z čiernohorskej Podgorice, ktorý ukončil dokonalú bilanciu Nadala proti Kanaďanom a zároveň sa prebojoval do svojho piateho semifinále na podujatiach ATP World Tour Masters 1000.


Rozhodujúci brejk v treťom sete získal šiesty nasadený hráč na 6:5 a potom už mohol pri vlastnom servise zavŕšiť prekvapenie. Počas duelu dosiahol Raonic 19 es a odvrátil šesť zo siedmich možností favorita na brejk.


Nadal sa po vyradení prezentoval pozitívnym pohľadom na neúspešný štvrťfinálový súboj: "Myslím si, že som podal dobrý výkon. Teší ma fakt, že môžem byť spokojný s tým, ako som sa cítil na kurte. Nechýbala mi chuť bojovať o víťazstvo, sila i správna energia. Prehral som, ale v mysli mi zostalo zo zápasu viac pozitívnych ako negatívnych vecí."


Raonic bude v semifinále čeliť Federerovi, s ktorým zaostáva vo vzájomnej bilancii 1:8.

Dvojhra - štvrťfinále:
Roger Federer (Švaj.-2) - Tomáš Berdych (ČR-9) 6:4, 6:0
Milos Raonic (Kan.-6) - Rafael Nadal (Šp.-3) 4:6, 7:6 (10), 7:5 - Nadal nevyužil tri mečbaly


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies