ATP Helsinki: Gombos postúpil do semifinále dvojhry

NETKY.SK • 14 November 2014, 13:50 • 2 min
ATP Helsinki: Gombos postúpil do semifinále dvojhry

HELSINKI - Slovenský tenista Norbert Gombos zvíťazil v zápase piatkového štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP Challenger Tour IPP Open vo fínskych Helsinkách (dotácia 42 500 eur, tvrdý povrch v hale) nad takisto nenasadeným Belgičanom Nielsom Deseinom za 53 minút suverénne 6:0, 6:2.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročný galantský rodák Gombos sa v sobotu v semifinále stretne s Izraelčanom Dudim Selom nasadeným ako šiestym. Už má istotu 29 bodov do svetového rebríčka a prémie 2130 eur. 

 

Objav tohtoročnej slovenskej daviscupovej sezóny Gombos sa podľa nezáväzných predbežných prepočtov posunul zo 129. pozície v renkingu na 123. miesto, dosiaľ najvyššie bol na 124. stupienku. Aj v prípade zisku titulu by však s veľkou pravdepodobnosťou napokon nešiel nad čiaru v súvislosti s hlavnou singlovou súťažou januárových melbournských grandslamových Australian Open. K 17. novembru by totiž bol približne na 114. priečke (v závislosti na výsledkoch ďalších hráčov), potreboval by zhruba o 8 - 10 pozícii vyššie postavenie. 

Dvojhra - štvrťfinále: 
Norbert Gombos (SR) - Niels Desein (Belg.) 6:0, 6:2 za 53 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies