ATP Hamburg: Kližan postúpil do semifinále

NETKY.SK • 16 Júl 2016, 08:24 • 2 min
ATP Hamburg: Kližan postúpil do semifinále

HAMBURG - Slovenský tenista Martin Kližan postúpil už do semifinále na turnaji ATP v Hamburgu. Siedmy nasadený hráč pavúka si v piatkovom štvrťfinále poradil s nenasadeným Španielom Danielom Gimenom-Traverom v dvoch setoch 6:4 a 6:3.

slovakia

left justify in out

"Dnes to bol super výkon, myslím si, že som si zaslúžil vyhrať. Chcel som to viac ako súper, jednoducho som ho prevyšoval všetkými zbraňami na kurte," jeho slová sprostredkoval TASR mediálny manažér Jozef Korbel.

 

Dvadsaťsedemročný Kližan nastúpi v boji o svoju piatu finálovú účasť na okruhu ATP proti nenasadenému Francúzovi Stephanovi Robertovi, ktorý vyradil ôsmeho hráča pavúka Guillerma Garciu-Lopeza zo Španielska v troch setoch 7:6 (4), 4:6 a 6:3.

 

"Uvidíme, čo bude zajtra, Stephane je nevyspytateľný hráč, už som si ním raz prehral. Aj keď sa zdá, že má horší ranking než ja, je to výborný hráč a preto hrá semifinále. Určite má formu," povedal na margo svojho najbližšieho súpera.

 

Kližan vďaka postupu do semifinále získal 90 bodov do rebríčka ATP a prémiu 73.690 eur. "Pre mňa je už to veľký úspech. Po takom zranení, aké som mal, je to prvý turnaj ATP. Stále nie je koniec a je tam šanca postúpiť ďalej. Som vďačný, že sa to podarilo," pokračoval.

 

Nenechal si ujsť ani účinkovanie krajanov v 2. kole 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára. Slováci po prvom dni vedú nad domácim Maďarskom 2:0. "Gratulujem chalanom, sledoval som ich na iPade, bol to super výkon. Hlavne Kovalík to super vybojoval. Zajtra ešte potvrdiť štvorhru a po dlhých rokoch môžeme opäť pomýšľať na play off a Svetovú skupinu."

 

dvojhra - štvrťfinále:

Martin KLIŽAN (7-SR) - Daniel Gimeno-Traver (Šp.) 6:4, 6:3, Renzo Olivo (Arg.) - Philipp Kohlschreiber (1-Nem.) 1:6, 6:0, 7:5, Stephane Robert (Fr.) - Guillermo Garcia-Lopez (8-Šp.) 7:6 (4), 4:6, 6:3, Pablo Cuevas (3-Urug.) - Paul-Henri Mathieu (Fr.) 7:6 (7), 6:1

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies