ATP: Djokovič zabojuje o premiérový triumf v Cincinnati s Federerom

NETKY.SK • 19 August 2018, 10:01 • 2 min
ATP: Djokovič zabojuje o premiérový triumf v Cincinnati s Federerom

CINCINNATI - Srb Novak Djokovič a Švajčiar Roger Federer sa stretnú vo finále mužskej dvojhry na turnaji ATP v Cincinnati.

slovakia

left justify in out

Obaja proti sebe v histórii podujatia Western & Southern Open nastúpili v boji o titul už trikrát (2009, 2012, 2015), zakaždým s úspešnou koncovkou pre Federera.

 

Desiaty nasadený Djokovič v semifinále vyradil Chorváta Marina Čiliča v trojsetovej bitke 6:4, 3:6 a 6:3. Duel trval 2:32 h. Do finále sa tak na tomto turnaji dostal už šiestykrát, v piatich doterajších ani raz neuspel. Cincinnati je jediným z deviatich turnajoch série Masters, ktorý ešte počas svojej úspešnej kariéry nevyhral.

 

Federer v pozícii turnajovej dvojky vyradil Belgičana Davida Goffina, za stavu 7:6 (3) a a 1:1 z jeho pohľadu súper nemohol pokračovať pre zranenie pravého ramena. Turnaj v Cincinnati vyhral Federer celkovo až sedemkrát. Naposledy sa tu predstavil v roku 2015 a získal titul, rovnako ako v roku 2014.

"Bude to pre mňa v Cincinnati najväčšia výzva, o tom niet pochýb, pretože Roger na tomto turnaji historicky dominuje," povedal pred finále Djokovič. Zverenec Mariána Vajdu vedie v bilancii vzájomných zápasov nad dlhoročným rivalom 23:22, vo finálových súbojoch 11:6. Naposledy sa stretli ešte v roku 2016. "Je výborné, že opäť oživíme našu rivalitu. Som rád, že som sa tu opäť dostal do finále a špeciálne proti Novakovi to bude veľmi zaujímavé," vyhlásil Federer, ktorý v Cincinnati ťahá šnúru 14 víťazstiev.

 

dvojhra - semifinále:

Novak Djokovič (10-Srb.) - Marin Čilič (7-Chorv.) 6:4, 3:6, 6:3, Roger Federer (2-Švaj.) - David Goffin (11-Bel.) 7:6 (3), 1:1 - skreč Goffin

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies