ATP Cincinnati: Výhry olympijských šampiónov Murrayho a Nadala

NETKY.SK • 18 August 2016, 11:13 • 2 min
ATP Cincinnati: Výhry olympijských šampiónov Murrayho a Nadala

MASON - Andy Murray pokračuje vo víťaznom ťažení aj po úspešnej obhajobe zlatej medaily vo dvojhre na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

Brit sa po strhujúcom nedeľňajšom finále s Juanom Martínom Del Potrom presunul do amerického Cincinnati, kde na turnaji ATP World Tour Masters 1000 Western & Southern Open v 2. kole potvrdil pozíciu jednotky pavúka výhrou 6:3, 6:2 na iným Argentínčanom Juanom Monacom. V prvom sete si vyžiadal ošetrenie pravého ramena a po stretnutí priznal mierne adaptačné ťažkosti. Záver už bol v jeho réžii, vyhral deväť z jedenástich gemov.


"Hrá sa tu s odlišnými loptičkami, v tenise je to dosť zásadná vec, na ktorú si treba dávať pozor. Vyplýva z toho zmena v pocite rakety a odráža sa to potom aj na tele. Začiatok trochu bolel, v druhom sete som si pomohol zlepšeným podaním. Za uplynulé týždne som toho dosť odohral a navyše ten prechod na iné loptičky..." zdupľoval miestny šampión zo sezón 2008 a 2011. Vo štvrtkovom osemfinále ho čaká Juhoafričan Kevin Anderson.


Pred ním zvládol svoj vstup do turnaja aj olympijský víťaz vo štvorhre a semifinalista singlovej súťaže v Riu de Janeiro Rafael Nadal. S Uruguajčanom Pablom Cuevasom si poradil 6:1, 7:6 (4) a po návrate na okruh po zranení zápästia povedal: "Myslím si, že som vzhľadom na okolnosti predviedol dobrý tenis proti zdatnému súperovi. Po návrate z maratónu v Riu má víťazstvo svoju cenu. Môžem byť spokojný." V súboji o postup do štvrťfinále si Španiel zmeria sily s Bornom Čoričom.


V Cincinnati chýbajú pre zranenia obhajca titulu Roger Federer aj rebríčková jednotka Novak Djokovič.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies