ATP Cincinnati: Tenista Murray dosiahol svoje 600. víťazstvo vo dvojhre

NETKY.SK • 19 August 2016, 14:37 • 2 min
ATP Cincinnati: Tenista Murray dosiahol svoje 600. víťazstvo vo dvojhre

CINCINNATI - Britský čerstvo už dvojnásobný olympijský šampión v singli Andy Murray dosiahol svoj jubilejný 600. zápasový úspech vo dvojhre na hlavnej tenisovej úrovni.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročný rodák zo škótskeho Dunblane zaokrúhlil prostredníctvom triumfu 6:3, 6:2 nad Juhoafričanom Kevinom Andersonom vo štvrtkovom osemfinálovom 3. kole na turnaji ATP World Tour Masters 1000 Western & Southern Open na tvrdom povrchu v americkom Cincinnati. Siedmu stovku singlových víťazstiev môže zverenec Ivana Lendla načať v piatkovom štvrťfinále proti Austrálčanovi Bernardovi Tomicovi.

"Je ´cool´, že sa mi to podarilo práve v Cincinnati, kde som odohral svoj úplne premiérový duel takéhoto typu. Keď som mal 18 rokov, dostal som od miestnych organizátorov voľnú kartu. Navyše, získal som tu aj môj prvý titul s hodnotou Masters 1000, takže toto podujatie pre mňa veľa znamená," pripomenul Murray pre ESPN.

Druhý muž svetového rebríčka ťahá sériu 20 víťazstiev, najdlhšiu vo svojej kariére, zdôraznil web Asociácie tenisových profesionálov (ATP). Ďalšími aktívnymi hráčmi v Klube 600 sú Švajčiar Roger Federer (1080), Španiel Rafael Nadal (801), Srb Novak Djokovič (737) a Španiel David Ferrer (683).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona