ATP Cincinnati : Kližan nastúpi v 1. kole proti Bautistovi-Agutovi

NETKY.SK • 9 August 2014, 12:24 • 2 min
ATP Cincinnati : Kližan nastúpi v 1. kole proti Bautistovi-Agutovi

CINCINNATI - Španiel Roberto Bautista-Agut nasadený ako trinásty bude súperom slovenského tenistu Martina Kližana v 1. kole budúcotýždovej hlavnej súťaže dvojhry na turnaji ATP World Tour Masters 1000 Western & Southern Open v americkom Cincinnati v Ohiu (dotácia 4 017 355 USD, tvrdý povrch Deco Turf II).

slovakia

left justify in out

Rozhodol o tom piatkový žreb. Postupujúci bude v 2. kole čeliť úspešnému z duelu Federico Delbonis (Arg.) - Gael Monfils (Fr.).

 

Pre 25-ročného Bratislavčana Kližana pôjde o premiérové vystúpenie od 15. júla, keď na úvod na antuke v Hamburgu prekonal Holanďana Igora Sijslinga. Na 2. kolo proti Francúzovi Gillesovi Simonovi už nenastúpil a odvtedy ho sužovali rôzne zdravotné ťažkosti. Išlo o problémy s ramenom a zápästím, ale aj angínu.

 

Zverenec Martina Damma odcestoval za Atlantik vo štvrtok, pobudne tam až do polovice septembra, keďže po newyorských grandslamových US Open (25. augusta - 8. septembra) je 12. - 14. septembra na programe chicagské stretnutie USA - SR o svetovú skupinu Davisovho pohára 2015 reprezentačných družstiev mužov. 

 

Kližan, teraz 58. v renkingu, má proti 26-ročnému Bautistovi-Agutovi (16.) štatistiku 1:3. Naposledy vlani vo Winstone-Saleme prehral 4:6, 1:6. Jediný úspech dosiahol predvlani na antuke v Bordeuax. 

 

Jednotkou turnaja v Cincinnati je Srb Novak Djokovič, dvojkou Švajčiar Roger Federer, trojkou jeho krajan Stan Wawrinka a štvorkou Čech Tomáš Berdych. Pre zranené pravé zápästie absentuje španielsky obhajca titulu Rafael Nadal. Šampión si odnesie prémiu 638 850 amerických dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies