ATP Cincinnati: Federerova famózna šnúra pokračuje, získal už siedmy titul

NETKY.SK • 24 August 2015, 06:17 • 2 min
ATP Cincinnati: Federerova famózna šnúra pokračuje, získal už siedmy titul

CINCINNATI - Švajčiarsky tenista Roger Federer sa stal víťazom turnaja ATP v Cinncinati.

slovakia

left justify in out

V pozícii druhého najvyššie nasadeného hráča zdolal srbskú jednotku Novaka Djokoviča 7:6 (1), 6:3 a aj svoju siedmu finálovú účasť na harde v Ohiu premenil na celkový triumf. Zároveň zmaril súperovi historický zápis, ktorým by Djokovič ako prvý singlista v histórii skompletizoval zbierku triumfov zo všetkých deviatich turnajov Masters 1000.

 

Piaty vzájomný zápas oboch velikánov v tomto roku mal od začiatku vyrovnaný priebeh. Djokovič sa trápil s agresívnou hrou Federera, ktorý bol viackrát blízko k úspešnému brejku, no Srb si napokon po niekoľkých namáhavých výmenach vždy podržal podanie. Švajčiar sa naopak prezentoval kvalitným servisom a pohotovými údermi s útočným akcentom. Víťaza prvého setu napokon určil až tajbrejk, v ktorom nedal Federer súperovi žiadnu šancu a za stavu 6:1 v ňom získal premeneným setbalom za 54 minút úvodné dejstvo. To druhé malo jednoznačnejší priebeh. Švajčiar viedol už 3:0, následne aj 4:1, no jeho spanilé tempo zastavila šiesta hra. Djokovič ju síce zvládol, dokonalý obrat však nedosiahol. Vo vzájomnej bilancii duelov prehráva s Federerom 20:21.

 

dvojhra - finále:

Roger Federer (2-Švaj.) - Novak Djokovič (1-Srb.) 7:6 (1), 6:3

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies