ATP Challenger Tour Masters: Martin proti Volandrimu, Hutovi Galungovi a Gonzálezovi

NETKY.SK • 12 November 2013, 17:20 • 2 min
ATP Challenger Tour Masters: Martin proti Volandrimu, Hutovi Galungovi a Gonzálezovi

SAO PAULO - Talian Filippo Volandri, Holanďan Jesse Huta Galung a Kolumbijčan Alejandro González budú súpermi slovenského tenistu Andreja Martina v základnej Žltej skupine na koncoročnom výberovom šampionáte ATP Challenger Tour Masters v brazílskom Sao Paule. Rozhodol o tom utorňajší žreb.

slovakia

left justify in out

Hrať sa bude od stredy do nedele na antuke vonku v areáli Sociedade Harmonia de Tenis. Turnaj má celkovú dotáciu 220 000 USD. V Zelenej skupine sú Rus Teimuraz Gabašvili, Ukrajinec Oleksandr Nedoviesov, Rumun Adrian Ungur a domáci držiteľ voľnej karty Guilherme Clezar.

Za celkový triumf bez prehry v skupine získa šampión 125 bodov do svetového rebríčka a prémiu 91 200 USD. Prvé dva ročníky challengerových Masters v juhoamerickom dejisku sa konali na tvrdom povrchu pod strechou. Na premiére tohto podujatia predvlani v hale Ginásio do Ibirapuera štartoval Martin Kližan a prehral všetky tri zápasy. Titul vtedy získal Nemec Cedrik-Marcel Stebe, minulý rok sa radoval Argentínčan Guido Pella.

"V podstate celý rok som sa pohyboval na hrane kvalifikovania, bol to taký môj osobný cieľ. Som rád, že sa to napokon podarilo. Je to posledný turnaj v sezóne, takže telo toho už má dosť. Nič vážne mi však nie je, takže dám do toho úplne všetko a užijem si to. Nechám sa prekvapiť, čo z toho bude. S prechodom na antuku vôbec nemám problém. Práve naopak: teším sa na ňu," uviedol Andrej Martin pre agentúru SITA krátko pred odletom do Južnej Ameriky v spoločnosti kouča Borisa Borgulu a dodal: "Všetci súperi budú kvalitní, ale nie neporaziteľní. Keď chcem vyhrať turnaj, musím zdolať každého." Dvadsaťštyriročný Bratislavčan uznal, že právo štartu na tomto podujatí je príjemný bonus na záver sezóny: "Mal som ju celkom dobrú a človek sa na takýto turnaj asi nedostane každý rok."

Daviscupový reprezentant SR Andrej Martin momentálne figuruje na 126. priečke vo svetovom rebríčku. Proti Volandrimu (90.) má štatistiku 0:2 po dvoch tohtoročných dvojsetových nezdaroch práve na antuke. S Hutom Galungom (106.) aj Gonzálezom (107.) pôjde o premiérový vzájomný duel.

"Myslím si, že s každým súperom bude dôležité zachytiť úvod zápasu, lebo to tu dosť lieta. Bude rozhodovať, kto diktuje hru. Špeciálne sa v skupine teším na Volandriho, keďže som s ním tento rok prehral dva celkom dôležité zápasy. Mám teda o motiváciu viac vrátiť mu to. Huta Galung a González sú solídni hráči s dobrým servisom a som zvedavý, ako sa tu prispôsobia podmienkam. Ja som s presunom a prípravou spokojný. Prišiel som sem ako prvý a natrénoval asi najviac. Ak sa mi podarí preniesť dobrú hru aj do zápasov, tak môžem pomýšľať na dobrý výsledok. Miesto, kde sa hrá, je historický privátny tenisový klub s pekným maličkým centrálnym kurtom v ´old school style´," uviedol Andrej Martin a dodal: "Jediné, čo ma zatiaľ trochu zarazilo, je nepripravenosť organizátorov na samotný turnaj. Dúfam, že sa to počas týždňa zlepší."

Výsledok utorňajšieho žrebu zloženia základných skupín na tenisovom turnaji ATP Challenger Tour Masters v brazílskom Sao Paule (13. - 17. novembra, dotácia 220 000 USD, antuka vonku):

Žltá skupina:
Filippo Volandri (Tal.-2)
Jesse Huta Galung (Hol.-4)
Alejandro González (Kol.-5)
Andrej Martin (SR-7)

Zelená skupina:
Teimuraz Gabašvili (Rus.-1)
Oleksandr Nedoviesov (Ukr.-3)
Adrian Ungur (Rum.-6)
Guilherme Clezar (Braz.-8)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies