ATP Casablanca: Kližan získal tretí singlový titul

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 08:51 • 2 min
ATP Casablanca:  Kližan získal tretí singlový titul

CASABLANCA - Slovenský tenista Martin Kližan získal v marockej Casablance tretí singlový titul na okruhu ATP. Vo finále antukového podujatia si ako nasadená dvojka poradil so Španielom Danielom Gimenom-Traverom za 76 minút hladko v dvoch setoch 6:2, 6:2.

slovakia

left justify in out

Vlani zverenec českého trénera Martina Damma nenašiel premožiteľa na antuke v Mníchove, kde triumfoval ako kvalifikant. V roku 2012 sa tešil z prvenstva na harde v Petrohrade. V debli má na svojom konte tiež tri cenné trofeje (2015 Rio de Janeiro, 2014 Nice, 2013 Umag). Vo finálových zápasoch na ATP Tour má zatiaľ stopercentnú úspešnosť. Z Casablancy si odnáša prémiu 80.000 eur a 250 bodov do svetového rebríčka ATP Entry pre nasadzovanie. V jeho novom vydaní by sa mal posunúť zo 41. na 28. miesto. Úspešným ťažením v Maroku si posilnil šance byť na druhom grandslame sezóny Roland Garros medzi nasadenými.

 

Kližanovi vyšiel úvod stretnutia s Gimenom-Traverom a po rýchlom brejku sa ujal vedenia 2:0. V treťom geme mal Španiel k dispozícii štyri brejkbaly, najlepší slovenský tenista ich však odvrátil, za stavu 3:1 opäť prelomil súperovo podanie a prvý set sa stal jasne jeho korisťou. Kližan bol trpezlivejší pri dlhých výmenách od základnej čiary, robil menej nevynútených chýb, v dôležitých momentoch si dokázal pomôcť servisom.

 

Na začiatku druhého dejstva Kližan po brejku v treťom geme odskočil Španielovi na 3:1 a zápas už dotiahol do úspešného konca. Za stavu 5:2 premenil pri vlastnom podaní hneď prvý mečbal, hoci v ôsmom geme prehrával 15:40 a upravil vzájomnú bilanciu s Gimenom-Traverom na 2:0. Vo februári ho zdolal v troch setoch v ekvádorskom Quite. Kližan preukázal v Casablance veľkú mentálnu odolnosť. V 2. kole bravúrne zvládol koncovku duelu s Nemcom jamajského pôvodu Dustinom Brownom, ktorý v treťom sete za stavu 6:5 podával na víťazstvo. V semifinále proti Damirovi Džumhurovi z Bosny a Hercegoviny otočil z 4:6, 2:4, keď získal desať gemov v rade.

 

Kližan mal z triumfu v Casablance veľkú radosť. "Prežívam fantastické pocity. Vždy keď som vkročil na centrálny kurt v Casablance a videl som listinu víťazov tohto turnaja, sníval som o tom, že aj ja raz budem šampiónom. Dnes sa mi to splnilo. Som na seba veľmi hrdý. Fanúšikovia boli neskutoční, vždy stáli pri mne a podporovali ma," citovala slová Kližana oficiálna stránka ATP.

 

dvojhra - finále:

Martin KLIŽAN (2-SR) - Daniel Gimeno-Traver (Šp.) 6:2, 6:2

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies