ATP Sydney: Búrlivák Tomic má ďalšiu aféru, z turnaja odstúpil za zvláštnych okolností

NETKY.SK • 15 Január 2016, 13:02 • 2 min
ATP Sydney: Búrlivák Tomic má ďalšiu aféru, z turnaja odstúpil za zvláštnych okolností

SYDNEY - Z nového kalendárneho roka uplynuli len dva týždne a austrálsky tenisový búrlivák Bernard Tomic už stihol vyprodukovať dve aféry. Po roztržke s personálom tenisového klubu v Gold Coast sa tentoraz nezachoval príliš taktne voči súperovi, divákom a organizátorom na turnaji ATP World Tour 250 Apia International v austrálskom Sydney.

slovakia

left justify in out

Ako jednotka podujatia odstúpil v piatok zo štvrťfinálového súboja s Rusom Teimurazom Gabašvilim za stavu 3:6, 0:3 oficiálne pre únavu a nevoľnosť vyplývajúcu z pokazeného žalúdka, svedkovia však referujú o kontroverzných okolnostiach.

Dvadsaťtriročný 17. muž svetového rebríčka Tomic podľa viacerých zdrojov, napríklad AAP, povedal empajrovému rozhodcovi Mohamedovi Lahyanimu, ktorý ho pomkýnal k zvýšeniu úsilia, že aj v prípade zisku titulu by sa posunul len o jedno miesto v renkingu ATP a "mojím záujmom je Melbourne, nie tento turnaj". Austrálčan v rámci debaty s arbitrom podotkol, že už pozná svoj žreb na Australian Open (začne proti Uzbekovi Denisovi Istominovi), a nechce zbytočne plytvať silami. Ak by Gabašviliho zdolal, musel by v piatok absolvovať aj semifinále proti Srbovi Viktorovi Troickému, pretože štvrtkový program výrazne narušil dážď.

"Povedal som: áno, dva zápasy dnes, choroba, celkový triumf, jedna priečka nahor. Mne to neznie dobre, malo by?" otvorene vyhlásil Tomic, diplomatickejšie dodal: "V noci som sa cítil trochu zle a dnes by bolo veľmi zložité hrať dva zápasy. Žiaľ, musel som urobiť správne rozhodnutie." Tomic sa posťažoval, že časť energie mu odčerpali aj transporty v sydneyskej dopravnej špičke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies