ATP Brisbane: Raonic sa po roku revanšoval Federerovi vo finále v Brisbane

NETKY.SK • 10 Január 2016, 13:13 • 2 min
ATP Brisbane: Raonic sa po roku revanšoval Federerovi vo finále v Brisbane

BRISBANE - Kanadský tenista Milos Raonic nasadený ako štvrtý zvíťazil za 87 minút dva razy 6:4 nad švajčiarskou jednotkou podujatia Rogerom Federerom v nedeľňajšom finále dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 Brisbane International v austrálskom Brisbane (dotácia 461 330 USD, tvrdý povrch Plexicushion).

slovakia

left justify in out

Známy bombardér na servise Raonic pritom zaostal na esá 6:7.

Dvadsaťpäťročný 14. muž svetového rebríčka Raonic si vybojoval svoju 8. singlovú trofej na hlavnej profesionálnej scéne (Federer si musí počkať na 89. primát), prvú od vlaňajšieho Petrohradu a premiérovú po nadviazaní spolupráce so Španielom Carlosom Moyom ako tzv. superkoučom k Riccardovi Piattimu. Sprievodnou kuriozitou je skutočnosť, že Federerovi od tejto sezóny popri daviscupovom kapitánovi Severinovi Lüthim pomáha Chorvát Ivo Ljubičič, do novembra 2015 spolutréner Raonica.

Kanadský niekdajší štvrtý muž renkingu Raonic znížil v štatistike zo vzájomných duelov na 2:9. Priamo v Brisbane sa teraz 34-ročnému Federerovi revanšoval za prehru 4:6, 7:6 (2), 4:6 z vlaňajšieho finále. Švajčiar sa vtedy radoval z 1000. zápasového úspechu v kariére.

Dvojhra - finále:
Milos Raonic (Kan.-4) - Roger Federer (Švaj.-1) 6:4, 6:4 za 87 minút


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona