ATP Brisbane: Federer s 1000. triumfom vo dvojhre: Na tento zápas nikdy nezabudnem

NETKY.SK • 11 Január 2015, 12:53 • 2 min
ATP Brisbane: Federer s 1000. triumfom vo dvojhre: Na tento zápas nikdy nezabudnem

BRISBANE - Švajčiarsky tenista Roger Federer dosiahol ďalší významný míľnik vo svojej kariére, keď zaznamenal 1000. triumf vo dvojhre.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak v nedeľu na turnaji ATP v Brisbane, kde si vo finále poradil s Kanaďanom Milosom Raonicom za viac ako dve hodiny 6:4, 6:7(2), 6:4. Vzájomnú bilanciu zároveň upravil na 8:1 a do zbierky mu pribudol 83. titul. Od 2001 pritom získal každý rok aspoň jeden titul. 
      

Federer je so svojím jubilejným triumfom tretí v historických štatistikách. Viac majú na konte len Jimmy Connors (1253) a Ivan Lendl (1071). "Toto je špeciálny moment, o tom niet pochýb. Odohral som množstvo zápasov za tie roky... Dosiahnuť 1000. víťazstvo znamená pre mňa veľmi veľa a nikdy nezabudnem na tento zápas," cituje agentúra Reuters spokojného víťaza.

 

Súboj bol od začiatku do konca vyrovnaný a napokon trval 133 minút. Federer sa prezentoval 21 esami a trikrát získal Kanaďanove podanie. V dovtedajšom priebehu turnaja stratil Raonic svoj servis jedinýkrát. Prvé štyri hry tretieho setu trvali spolu 30 minút.
      

"Pre takéto súboje hrám tenis. Bol to skvelý zápas. Napriek prehre vo finále som spokojný, výborne som odštartoval austrálske leto a už teraz sa teším do Melbourne. Organizátori pred začiatkom stretnutia vymenovali Rogerove úspechy v kariére. Myslel som, že nehrá o tisíci, ale o dvojtisíci triumf v kariére. Je to výnimočný hráč," povedal po zápase Raonic. 


      finále:
      Roger Federer (1-Švaj.) - Milos Raonic (3-Kan.) 6:4, 6:7(2), 6:4




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies