ATP Bratislava: Tenista Lacko skončil už v 1. kole na rakete Stachovského

NETKY.SK • 9 November 2016, 18:18 • 2 min
ATP Bratislava: Tenista Lacko skončil už v 1. kole na rakete Stachovského

BRATISLAVA - Slovenský daviscupový reprezentant Lukáš Lacko vypadol už v 1. kole dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open. Ako siedmy nasadený podľahol Ukrajincovi Sergijovi Stachovskému v dvoch setoch 5:7, 6:7 (4). Zápas trval 90 minút.

slovakia

left justify in out

Dvojnásobný víťaz podujatia nenašiel počas celého zápasu recept na podanie súpera a jediný ponúknutý brejkbal nevyužil. O osude prvého dejstva rozhodla jedenásta hra, keď slovenský tenista za stavu 5:5 prehral svoj servis a po štyridsiatich minútach jeho súper potvrdil zisk setu. V druhom si obaja hráči držali podanie a na rad prišiel tajbrejk, v ktorom mal navrch Stachovskij.

Talentovaný slovenský tenista Tomáš Líška prehral ako držiteľ voľnej karty v prvom kole s Denisom Istominom z Uzbekistanu za 77 minút v dvoch setoch 6:7 (3), 1:6.

 

Lacko prehral s Ukrajincom prvýkrát až vo štvrtom vzájomnom dueli. "Odservoval jeden zo svojich najlepších zápasov v sezóne, percentuálne i umiestnením. Ja si myslím, že som nezahral nič zle a v tom jednom prípade, keď ma brejkol, mu to trikrát padlo so šťastím na čiaru a jedenkrát cez pásku. Jednoducho mu vyšiel zápas, taký je niekedy tenis," zhodnotil svoj výkon Lacko. "Pre mňa je momentálne dôležité byť zdravý a dobre sa pripraviť na ďalšiu sezónu. Keď budem hrať takýto level a ešte k tomu niečo pridám, tak sa dostanem v rebríčku naspäť tam, kde by som mal byť."

 

V Bratislave štartoval Lacko už trinástykrát vo svojej kariére, turnaj vyhral v rokoch 2011 a 2013. V prvom kole vypadol naposledy ešte v roku 2008, pripomenula oficiálna stránka podujatia tennisslovakopen.sk. Vlaňajšie finále už neobháji a tak sa v online vydaní svetového rebríčka prepadol zo 112. priebežne až na 126. pozíciu.

 

Osemnásťročný člen NTC držal pri svojej premiére na turnaji s favoritom krok v celom prvom sete. Tajbrejk potom vyšiel lepšie Istominovi, ktorý v druhom dejstve už na dvorci jednoznačne dominoval. Líška ukončil zápas dvojchybou, v celom dueli sa dostal k jedinému brejkbalu a nepremenil ho.

 

dvojhra - 1. kolo:

 

Sergij Stachovskij (Ukr.) - Lukáš LACKO (7-SR) 7:5, 7:6 (4), Denis Istomin (Uzb.) - Tomáš LÍŠKA (SR) 7:6 (3), 6:1

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies