ATP Bratislava: Gombos postúpil do semifinále

NETKY.SK • 12 November 2016, 09:52 • 2 min
ATP Bratislava: Gombos postúpil do semifinále

BRATISLAVA - Slovenský tenista Norbert Gombos sa prvýkrát v kariére prebojoval do semifinále dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open.

slovakia

left justify in out

V záverečnom štvrťfinále si v bratislavskom NTC poradil s Kanaďanom Vasekom Pospisilom 6:4, 6:3. V dueli o postup do finále nastúpi v sobotu popoludní proti Ukrajincovi Sergijovi Stachovskému. Zápas bude mať zaujímavý náboj, Stachovskij totiž v minulosti niekoľko rokov žil a trénoval v Bratislave. Gombos má vďaka postupu medzi elitné kvarteto už istú prémiu 4260 eur a 40 bodov do svetového rebríčka ATP Entry.

 

Zverenec trénera Ladislava Simona v úvode zápasu kvalitne returnoval a v druhom geme mal k dispozícii tri brejkbaly. Pospisil si však podržal servis, vo štvrtej hre odvrátil ďalší brejkbal a za stavu 4:4 viedol pri podaní Gombosa 40:0. Slovenský davisscupový reprezentant ale všetky brejkbaly odvrátil a získal gem vo svoj prospech, následne sa nechal ošetriť. Po návrate na dvorec prelomil podanie súpera a prvý set sa stal jeho korisťou. Zakončil ho víťazným forhendovým longlajnom. V druhom dejstve si Gombos po rýchlom brejku vybudoval náskok 4:1 a zápas už dotiahol do úspešného konca.

 

Gombos postúpil do semifinále na domácom challengeri na tretí pokus, v uplynulých dvoch rokoch skončil vo štvrťfinále. "Som rád, že do tretice to konečne vyšlo a že som nemusel hrať na tri sety. Som veľmi spokojný s predvedeným výkonom. Veľmi dobre som podával a hlavne returnoval. Dôležité bolo, že som ho na konci prvého setu brejkol. V druhom dejstve som mu hneď v úvode zobral servis a potom som to už dopodával. Dúfam, že do soboty budem fit, pretože po jednom voleji za stavu 4:4 som si udrel bok a dosť to cítim. So Stachim sa dobre poznáme. Tento týždeň sme spolu hrali tréningový zápas a dostal som na frak, prehral som 2:6. Dúfam, že nebude hrať tak agresívne. Rozhodne return," povedal víťaz challengeru vo francúzskom Breste.

 

 

dvojhra - štvrťfinále:

Norbert GOMBOS (SR) - Vasek Pospisil (Kan.) 6:4, 6:3

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona