ATP Barcelona: Nadal na historický prvý post k Vilasovi

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 08:47 • 2 min
ATP Barcelona: Nadal na historický prvý post k Vilasovi

BARCELONA - Španielsky tenista Rafael Nadal sa dotiahol na historický prvý post k Argentínčanovi Guillermovi Vilasovi podľa počtu titulov vo dvojhre z antuky, má ich na konte už 49 rovnako ako legendárny Juhoameričan.

slovakia

left justify in out

Nadal nasadený ako prvý zvíťazil za 125 minút 6:4, 7:5 nad japonskou dvojkou podujatia Kei Nišikorim v nedeľňajšom singlovom finále na turnaji ATP World Tour 500 Barcelona Open Banc Sabadell - 64. Trofeo Conde de Godó na príslušnom povrchu v španielskej Barcelone. V bilancii zo vzájomných súbojov s 26-ročným miestnym šampiónom z predchádzajúcich dvoch ročníkov zvýšil na 9:1. Nadviazal na triumf 6:4, 6:3, ktorý dosiahol v marci vo štvrťfinále na tvrdom podklade v kalifornskom Indian Wells.


Nadal v prvom sete nepykal za to, že z 3:1 pustil súpera na 3:3 a k trom brejkbalom v rade v siedmom geme. V druhej časti premrhal náskok 4:1 a nezužitkoval mečbal na príjme v desiatom geme, ale zabral na returne v dvanástej hre.
"Hral som proti šiestemu tenistovi sveta a ak s takýmito súpermi nepredvádzate najlepší výkon, prehráte. Dobre som podával, čo mi pomohlo udržať moju hru na potrebnej úrovni. V druhom sete som nevyužil zopár príležitostí a a ku koncu to bolo veľmi tesné, zostal som však mentálne silný," povedal 14-násobný grandslamový šampión Nadal.


Dvadsaťdeväťročný ľavoruký Malorčan Nadal minulú nedeľu v monackom Monte Carle vo svojom 100. singlovom finále v kariére získal 48. trofej na sypkom podklade (celkovo 68. primát, prvý od augusta 2015, keď sa radoval tiež na antuke v nemeckom Hamburgu), teraz pridal historický ďalší primát, už deviaty v Barcelone. Na tretej priečke podľa počtu antukových úspechov figuruje Rakúšan Thomas Muster (40).


Niekdajší líder svetového rebríčka Nadal má okrem Barcelony deväť trofejí aj zo spomenutého Monte Carla a vrcholného parížskeho Roland Garros. V katalánskej metropole sa v minulosti presadil v sezónach 2005 - 2009 a 2011 - 2013.


Vo finále štvorhry si americkí bratia Bob a Mike Bryanovci nasadení ako druhí poradili s držiteľmi voľnej karty, Uruguajčanom Pablom Cuevasom a domácim Marcelom Granollersom-Pujolom, za 86 minút 7:5, 7:5. Tridsaťsedemročné dvojičky z kalifornského Camarilla sa radujú zo svojho 111. spoločného deblového titulu na hlavnej profesionálnej úrovni.

Výsledky nedeľňajších finále na tenisovom turnaji ATP World Tour 500 Barcelona Open Banc Sabadell - 64. Trofeo Conde de Godó v španielskej Barcelone (dotácia 2 428 355 eur, antuka):

Dvojhra - finále:
Rafael Nadal (Šp.-1) - Kei Nišikori (Jap.-2) 6:4, 7:5 za 125 minút

Štvorhra - finále:
Bob Bryan, Mike Bryan (USA-2) - Pablo Cuevas, Marcel Granollers-Pujol (Urug./Šp.) 7:5, 7:5 za 86 minút

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies