ATP Auckland: Isner s druhým titulom celkovo ôsmym

NETKY.SK • 11 Január 2014, 09:29 • 2 min
ATP Auckland: Isner s druhým titulom celkovo ôsmym

AUCKLAND - Americký dlháň John Isner nasadený ako tretí získal po štyroch rokoch svoj druhý titul na tenisovom turnaji ATP World Tour 250 Heineken Open v novozélandskom Aucklande (dotácia 455 190 USD, tvrdý povrch Plexicushion), celkovo sa raduje z ôsmej singlovej trofeje na hlavnom profesionálnom okruhu. V sobotňajšom finále dvojhry zvíťazil nad Taiwančanom Lu Jen-chsunom za 102 minút 7:6 (4), 7:6 (7).

slovakia

left justify in out

V druhom tajbrejku predviedol Isner obrat z 0:3, resp. 2:4. Nevypomstilo sa mu, že nepremenil ani jednu z desiatich príležitostí na brejk. Sám vymazal jedinú hrozbu straty podania, ktorej čelil. Odnáša si 250 bodov do hodnotenia a prémiu 82 500 USD, zdolaného uteší 150 bodov a 43 450 dolárov. 

"Želal by som si, aby to v koncovke nebolo také tesné, pribudlo mi dosť šedivých vlasov," zažartoval si Isner podľa webu Asociácie tenisových profesionálov (ATP) a dodal: "Niekedy veci fungujú tak, že človek prichádza na turnaj s malými očakávaniami a bez tlaku a ono to náhle ide. Presne to sa stalo tento týždeň." Dve trofeje z Nového Zélandu sú jediné, ktoré si Američan vybojoval mimo domácej pôdy. Lu si zahral svoje premiérové finále na World Tour, v semifinále vyradil štvornásobného miestneho šampióna Davida Ferrera zo Španielska. 

Dvadsaťosemročný 208 cm vysoký 14. muž svetového rebríčka Isner si v druhom vzájomnom dueli s ázijským tridsiatnikom, 62. v renkingu, pomohol 23 esami. Nadviazal na triumf z Atlanty 2011. V osemfinálovom 2. kole premohol Lukáša Lacka, v 1. kole melbournských grandslamových Australian Open ho vyzve ďalší Slovák - tzv. lucky loser z kvalifikácie Martin Kližan. 

Vo finále štvorhry v Aucklande zvíťazili dvojky "pavúka" Julian Knowle a Marcelo Melo v konfrontácii dvoch rakúsko-brazílskych párov nad jednotkami deblovej súťaže Alexandrom Peyom a Brunom Soaresom za 79 minút 4:6, 6:3, 10:5 (zápasový tajbrejk). 

Dvojhra - finále: 
John Isner (USA-3) - Lu Jen-chsun (Taiw.) 7:6 (4), 7:6 (7) za 102 minút 

Štvorhra - finále: 
Julian Knowle, Marcelo Melo (Rak./Braz.-2) - Alexander Peya, Bruno Soares (Rak./Braz.-1) 4:6, 6:3, 10:5 (zápasový tajbrejk) za 79 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona