ATP Atlanta: Lacko postúpil už do štvrťfinále dvojhry

NETKY.SK • 24 Júl 2014, 08:26 • 2 min
ATP Atlanta: Lacko postúpil už do štvrťfinále dvojhry

ATLANTA - Slovenský tenista Lukáš Lacko sa po druhý raz v kariére prebojoval do štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP v Atlante. V druhom kole si poradil so šiestym nasadeným Uzbekom Denisom Istominom po trojsetovej bitke 5:7, 6:1, 6:4 a upravil vzájomnú bilanciu s týmto súperom na 2:5.

slovakia

left justify in out

Premenil šesť zo siedmich brejkbalov, čo bol kľúč k úspechu. V dueli o postup do semifinále nastúpi v piatok proti domácemu Američanovi Jackovi Sockovi. V metropole štátu Georgia má už istú prémiu 16.755 USD a 45 bodov do svetového rebríčka ATP Entry. 
      

Lackovi vyšiel úvod zápasu s Istominom a po rýchlom brejku sa ujal vedenia 2:0, Uzbek však následne vyrovnal na 2:2. Po brejku v siedmom geme si Istomin vybudoval náskok 5:3 a hoci Lackovi sa podarilo vyrovnať na 5:5, koncovka prvého setu patrila jeho súperovi. V druhom dejstve slovenský daviscupový reprezentant zlepšil podanie i returny a získal ho jasne vo svoj prospech. Lacko sa presadil aj v koncovke rozhodujúceho setu a v Atlante vyrovnal svoje maximum z roku 2010. Na ceste medzi elitnú osmičku vtedy vyradil Austrálčana Lleytona Hewitta, potom nestačil na Juhoafričana Kevina Andersona. Lacko bol naposledy vo štvrťfinále na turnaji ATP vlani v septembri v Tokiu.  
      
dvojhra - 2. kolo:
Lukáš LACKO (SR) - Denis Istomin (6-Uzb.) 5:7, 6:1, 6:4, Dudi Sela (Izr.) - Sam Querrey (9-USA) 6:2, 6:4, Vasek Pospisil (4- Kan.) - lľja Marčenko (Ukr.) 7:5, 6:3, Jack Sock (USA) - Michael Venus (USA) 6:4, 6:2
      

dvojhra - 1. kolo:
Lu Yen-Hsun (7-Taiw.) - Alex Kuznetsov (USA) 6:4, 6:4



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona