Atlétmi roka 2015 Eaton a Dibabová

NETKY.SK • 27 November 2015, 10:23 • 2 min
Atlétmi roka 2015 Eaton a Dibabová

MONACO - Najlepším atlétom roka 2015 sa stal americký desaťbojár Ashton Eaton, ktorý uspel v konkurencii šprintéra Jamajčana Usaina Bolta a ďalšieho Američana trojskokana Christiana Taylora. Najlepšou atlétkou sveta sa stala etiópska bežkyňa Genzebe Dibabová. Informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Trojice finalistov určila skupina desiatich medzinárodných expertov a spomedzi nich vyhlásila Medzinárodná atletická federácia (IAAF) meno víťaza. V širšom výbere kandidátov bol aj majster sveta v chôdzi Slovák Matej Tóth.

 

Dvadsaťsedemročný Eaton na svetovom šampionáte v Pekingu rovnako obhájil zlatú medailu z MS 2013 a so ziskom 9045 vytvoril nový svetový rekord. Dibabová v júli prekonala svetový rekord na 1500 m časom 3:50,07 minúty.

 

"Som vďačný za ocenenie, je to odmena za roky tvrdej práce. To je výsledok. Usain a Christian sú najlepšími atlétmi sveta, som šťastný, že som bol vôbec v ich spoločnosti," povedal Eaton.

 

"Je to česť prevziať túto cenu od IAAF. Je skvelý pocit byť najlepšou atlétkou sveta. Minulý rok som bola tiež finalistkou a cena mi ušla, som teraz veľmi pyšná," uviedla Dibabová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona