Atlétke Jonesovej pomohli pri adaptácii kolegyne

NETKY.SK • 3 Február 2014, 10:30 • 2 min
Atlétke Jonesovej pomohli pri adaptácii kolegyne

SOČI - Špičková americká atlétka Lolo Jonesová nemala veľké problémy s adaptáciou v bobovom športe. Pomohol jej k tomu aj skvelý kolektív, ktorý našla v reprezentácii USA. Tridsaťjedenročná Jonesová skončila na OH 2012 v Londýne štvrtá na 100 m prekážok, je dvojnásobná majsterka sveta na 60 m prekážok.

slovakia

left justify in out

"Po prvých tréningoch som mala pocit, že sa nikdy nestanem bobistkou. Dievčatá ma však podporili, pomohli mi rýchlo sa naučiť tajomstvá tohto športu. Povedala som im, že neviem, odkiaľ sú, čo robia, ale chcem byť s nimi a bojovať o úspechy. Prijali ma do tímu, podporili a potom sme urobili všetko, aby sme sa kvalifikovali na zimné olympijské hry," vyhlásila pre NBC Olympics Jonesová. 

Pre americkú reprezentantku bol najväčším šokom kolektív. Atletika je individuálnym športom, v boboch sa musí spoliehať okrem vlastných síl aj na svoje kolegyne. "V atletike všetko leží len na jednom človeku. Veľmi sa mi páči byť členkou tímu. V boboch sme jeden tím. Teraz už nie som sama, vždy sa môžem obrátiť s prosbou o pomoc na niekoho," vyhlásila Jonesová, ktorá má doteraz v boboch vrcholnú medzinárodnú skúsenosť z vlaňajšieho svetového šampionátu, kde získala zlato v miešaných tímoch. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona