Atletika: Pri prestupe pýtajú tísíce eur

NETKY.SK • 12 December 2016, 10:44 • 2 min
Atletika: Pri prestupe pýtajú tísíce eur

BRATISLAVA - Organizačná komisia Slovenského atletického zväzu (SAZ) sa v jesennom termíne zaoberala 82 žiadosťami o prestup. Schválila 72, zamietla 6 a 4 vôbec neprerokovala.

slovakia

left justify in out

Najzaujímavejší je prestup slovenského rekordéra v behu na 200 m Ján Volka z AC Stavbár Nitra do BK HNTN Bratislava. Dvadsaťročný talent sa na ME v Amsterdame dostal do semifinále na 100 aj 200 m, v letnej sezóne dvakrát zlepšil slovenský rekord na dvojstovke (20,70 a 20,69), utvoril najlepší slovenský výkon histórie na 150 m (15,79) a dva rekordy SR do 23 rokov na 100 m (10,34 a 10,33). 


Práve z Volkovho nového klubu mala namierené do VŠC Dukla Banská Bystrica finalistka halových ME a MS v behu na 400 m Iveta Putalová. Jej prestup však organizačná komisia SAZ neschválila, keďže armádny klub neuhradil Putalovej pôvodnému klubu požadované výchovné 10 000 eur.


Z slovenských reprezentantov, seniorských alebo juniorských, menia dres aj výškar Lukáš Beer (zo Slávie TU Košice do AC Stavbár Nitra), prekážkar a viacbojár Andrej Bician (zo Slávie UK Bratislava do Atletiky Bratislava), vytrvalec Boris Csiba (z BMSC Bratislava do Slávie UK Bratislava), oštepár Maximilián Slezák (zo Slávie Trnava do VŠC Dukla B. Bystrica), stípliar Jakub Valachovič (z AC Stavbár Nitra do AC Malacky), výškar Tomáš Zeman (z Vitalu Bratislava do AC Stavbár Nitra), diaľkarka Eliška Chvílová (z AC Malacky do VŠC Dukla B. Bystrica) a prekážkarka Karin Svrčková (z AK ZŘS Martin do Slávie STU Bratislava). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona