Atletika: Dauha získala MS 2019, Ostrava Kontinentálny pohár 2018

NETKY.SK • 18 November 2014, 22:05 • 2 min
Atletika: Dauha získala MS 2019, Ostrava Kontinentálny pohár 2018

MONTE CARLO - Rada Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) na utorkovom zasadnutí v Monte Carle pridelila právo usporiadať 17. majstrovstvá sveta v roku 2019 katarskej Dauhe.

slovakia

left justify in out

O triumfe ázijského kandidáta sa rozhodlo v dvojkolovom hlasovaní. V prvom z boja o šampionát vypadla Barcelona, ktorá dostala len 6 hlasov. Dauhu podporilo 12 a americký Eugene 9 členov rady IAAF. V 2. kole zvíťazil katarský kandidát nad americkým 15:12.

 

Dauha zvládla reparát za výber dejiska pre rok 2017, v ktorom dostal prednosť olympijský Londýn. Vrcholné atletické podujatie sa pre klimatické podmienky uskutoční až koncom septembra na štadióne Khalifa. V Dauhe sa už niekoľko rokov začína úvodným mítingom aj prestížny seriál Diamantová liga IAAF. 

 

"Som si istý, že uvidíme báječný šampionát,“ vyhlásil prezident IAAF Lamine Diack, ktorý sa poďakoval aj ostatným kandidátom za ich projekty. „V súboji o MS 2019 sme videli tri najlepšie prezentácie v histórii,“ dodal. MS 2015 sa uskutočnia od 22. so 30. augusta v Pekingu, MS 2017 sú naplánované od 5. do 13. augusta. 

 

Veľký diplomatický úspech dosiahla česká atletika. Za dejisko Kontinentálneho pohára v roku 2018 vybrala rada IAAF Ostravu, ktorá zdolala poľský Bydgoszcz. Kontinentálny pohár (predtým Svetový pohár) je súťaž štyroch výberov - Európy, Ázie/Oceánie, Ameriky a Afriky. V tomto roku v Marrákeši štartovala v európskom tíme aj slovenská kladivárka Martina Hrašnová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies