Atletico pokrstilo nový štadión výhrou: Strelcom prvého gólu Griezmann

NETKY.SK • 17 September 2017, 14:17 • 2 min
Atletico pokrstilo nový štadión výhrou: Strelcom prvého gólu Griezmann

MADRID - Futbalisti Atletica Madrid zažili úspešnú premiéru na novom štadióne Wanda Metropolitano.

slovakia

left justify in out

Pred 68-tisícovým publikom zdolali v sobotu v rámci 4. kola najvyššej španielskej súťaže Malagu 1:0.

 

Premiérový gól v novom futbalovom stánku videli diváci po hodine hry. Angel Correa si poradil v súboji jeden na jedného a predĺžil loptu do šestnástky na Antoinea Griezmanna, ktorý sa postaral o jediný presný zásah. V závere mohol vyrovnať Rolan, ale domáci brankár Jan Oblak výborne zasiahol. "Som hrdý, že som sa zapísal do histórie štadióna a histórie klubu. Pevne dúfam, že na tomto štadióne zažijeme ešte veľa takýchto gólov," povedal Griezmann.

 

Atletico pripravilo pompézne otvorenie novej arény. Po ďakovačke hráčov s divákmi nasledoval ohňostroj a hudobná šou. Zápas si nenechal ujsť ani španielsky kráľ Filip VI. "Ako hráč či tréner som dosiaľ nezažil niečo podobné. Fanúšikovia to prežívali, mávali vlajkami, celé sa to hýbalo. Úžasné," rozplýval sa kouč Atletica Diego Simeone.

 

"Los Colchoneros" hrali prvé tri stretnutia v La Lige 2017/2018 na ihriskách súpera, aby mal klub dostatok času na pripravenie slávnostného otvorenia. "Mal som pocit, akoby sme hrali nejaké finále. Keď sme nastupovali na trávnik, počuli sme fanúšikov spievať chorály a potom uvideli celý ten štadión... Všetko je ľahšie, keď na úvod vyhráte. Vykročili sme tou správnou nohou," citovala agentúra AP útočníka Atletica Fernanda Torresa.

 

Madridčania, ktorí doteraz hrávali svoje domáce zápasy na Štadióne Vicenteho Calderona, majú po štyroch kolách na konte osem bodov, na stopercentnú Barcelonu strácajú štyri.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona