Atletico pokrstí nový štadión súbojom s Chelsea, šláger v Paríži z Bayernom

NETKY.SK • 26 September 2017, 10:41 • 2 min
Atletico pokrstí nový štadión súbojom s Chelsea, šláger v Paríži z Bayernom

BRATISLAVA - Futbalová Liga majstrov 2017/2018 ponúkne v stredajšom 2. kole skupinovej fázy šláger Paríža St. Germain s Bayernom Mníchov.

slovakia

left justify in out

Vlaňajší finalista Juventus Turín privíta na domácom trávniku Olympiakos Pireus v snahe získať prvé body, futbalový sviatok sa chystá aj v Madride. Domáce Atletico pokrstí nový stánok súbojom proti Chelsea Londýn.

 

Parížania sa s Bayernom stretnú po prvý raz od roku 2000, celkovo pôjde o šieste meranie síl medzi oboma mužstvami v LM. Francúzsky tím sa drží pravidla "môj dom, môj hrad", nad Bavormi doma vždy zvíťazil. PSG navyše ťahá v Parku princov dlhú šnúru bez prehry v európskych pohároch, naposledy podľahol v sezóne 2006/2007 Hapoelu Tel Aviv. "Pre našich fanúšikov to bude veľký zápas. V Parku princov budú lietať iskry. Nie je to pre nás rozhodujúci zápas, ale dá nám to šancu vidieť, či sa vieme vysporiadať s ďalším európskym gigantom. Výhry nám neprinesú slová, ale výkon na ihrisku. A my chceme vyhrať celú Ligu majstrov," povedal pre oficiálny klubový web stredopoliar PSG Marco Verratti.

 

V sobotňajšom ligovom súboji na ihrisku Montpellieru stratili zverenci trénera Unaia Emeryho prvé body po remíze 0:0, v zostave im navyše pre drobné zranenie chýbal Neymar. V stredu by však mal byť pripravený nastúpiť. Mníchovčania v ôsmich uplynulých zápasoch v LM zvíťazili iba dvakrát, pričom štyrikrát prehrali. Nedarilo sa im ani v generálke na stredajší zápas, v ligovom dueli proti Wolfsburgu stratili dvojgólové vedenie a museli sa uspokojiť iba s bodom.

 

"Domáci budú namotivovaní, bude to ťažký zápas. Ale my si ideme do Paríža po víťazstvo," vyhlásil francúzsky stredopoliar v službách Bavorov Corentin Tolisso. Tréner Carlo Ancelotti môže po jednozápasovom treste počítať s Arturom Vidalom, zaobísť sa však musí bez kapitána Manuela Neuera, ktorý utrpel vlásočnicovú zlomeninu kostičky v ľavej nohe a momentálne je po operácii.

 

Aj v druhom zápase B-skupiny sa oba tímy stretnú po dlhšej dobe. Anderlecht so Celticom si zmerajú sily v LM po prvý raz od sezóny 2003/2004. Bude to súboj o prvé góly i body v skupine. Anderlecht prehral v prvom kole s Bayernom 0:3 a šesť dní po tomto zápase odvolal z postu hlavného trénera Reného Weilera. Škótsky majster dopadol ešte horšie, keď ho na vlastnom ihrisku vyškolili Parížania a prehra 0:5 je najhoršou porážkou pre Celtic na domácej pôde v európskych pohároch.

 

V priamom súboji o líderskú pozícii v "áčku" sa v Moskve stretne domáca CSKA Moskva proti Manchestru United. Obe mužstvá v prvom kole zvíťazili a majú zálusk zveľadiť svoje trojbodové konto. "CSKA je stálicou v európskom futbale. Zvíťazili v Lisabone, takže sa musíme mať na pozore. Každé mužstvo v Lige majstrov má svoju silu. Naši fanúšikovia sú však nadšení z toho, že hráme túto súťaž a preto dáme do zápasu úplne všetko," vyhlásil stredopoliar "červených diablov" Juan Mata, ktorý sa so svojimi spoluhráčmi tešil z víťazstva v sobotňajšom ligovom zápase na pôde Southamptonu 1:0.

 

Gólovo sa presadil Romelu Lukaku, ktorý má dobré spomienky aj na štadión Moskovčanov. S reprezentáciou Belgicka na ňom nastúpil pred siedmimi rokmi proti Rusku a dvomi gólmi zabezpečil svojmu tímu víťazstvo 2:0. Bazilej hostí Benficu Lisabon. Doma nezvíťazil už v deviatich zápasoch v európskych pohároch za sebou a nedarí sa mu ani v konfrontácii s portugalskými mužstvami. Na domácej pôde sa s nimi stretol sedemkrát, pričom iba dva razy zvíťazil a pripísal si štyri prehry. Jeho stredajší súper navyše nikdy proti klubu zo Švajčiarska neprehral.

 

Brankár londýnskej Chelsea Thibaut Courtois sa vráti do známeho prostredia po troch rokoch. V Atleticu pôsobil v období 2011-2014, no teraz si po prvý raz zahrá rovnako ako všetci účastníci stredajšieho duelu, premiérovo na štadióne Metropolitano. Práve proti Chelsea pokrstia Madridčania svoj nový stánok. Naposledy sa obe mužstvá stretli v sezóne 2013/2014 v semifinále LM, ďalej išli Španieli. "Nový štadión pomôže dostať sa Atleticu ešte bližšie medzi svetovú špičku. V tomto klube pôsobí veľa ľudí, ktorí patria do môjho srdca a bude to pre mňa príjemný večer, ale ja chcem tri body," povedal Courtois. Tréner domácich Diego Simeone v úlohe trénera ešte ani raz neprehral proti anglickému mužstvu a túto štatistiku nechce porušiť.

 

Nováčik v skupinovej fáze LM Karabach zaznamená v C-skupine domáci debut a bude si chcieť napraviť chuť po prehre 0:6 z 1. kola na Stamford Bridge v Londýne. AS Rím zasa túži streliť prvý gól, keďže v prvom zápase si podelil body s Atleticom po bezgólovej remíze. Proti klubu z Azerbajdžanu nastúpia Rimania vôbec po prvý raz vo svoje histórii.

 

V D-skupine sa po prvom kole vedľa seba zoradili dve trojbodové mužstvá. Juventus hostí Pireus a po trojgólovej prehre na Nou Campe túži tento raz po plnom zisku. "V Barcelone bolo ťažké bodovať, to sme vedeli. Ale teraz chceme ukázať, že sme doma silní. Túžime po víťazstve v tejto prestížnej a náročnej súťaži," uviedol pre klubový web Douglas Costa. FC Barcelona túži v Lisabone potvrdiť formu z La Ligy, cez víkend zvíťazila na ihrisku nováčika v Girone a vedie tabuľku bez straty bodu.

 

2. kolo skupinovej fázy LM 2017/2018, streda 27. septembra, 20.45 SELČ:

 

A-skupina:

FC Bazilej – Benfica Lisabon /rozhoduje: Craig Thomson (Škót.)/

CSKA Moskva - Manchester United /Jonas Eriksson (Švéd.)/

 

tabuľka:

1. Manchester United 1 1 0 0 3:0 3

2. CSKA Moskva       1 1 0 0 2:1 3

3. Benfica Lisabon   1 0 0 1 1:2 0

4. FC Bazilej        1 0 0 1 0:3 0

 

B-skupina:

Paríž St. Germain - Bayern Mníchov /Antonio Mateu Lahoz (Šp.)/

Anderlecht Brusel - Celtic Glasgow /Jesús Gil Manzano (Šp.)/

 

tabuľka:

1. Paríž St. Germain 1 1 0 0 5:0 3

2. Bayern Mníchov    1 1 0 0 3:0 3

3. Anderlecht Brusel 1 0 0 1 0:3 0

4. Celtic Glasgow    1 0 0 1 0:5 0

 

C-skupina:

FC Karabach – AS Rím /Artur Dias (Por.)/ 18.00 SELČ/

Atletico Madrid - Chelsea Londýn /Cüneyt Cakýr (Tur.)/

 

tabuľka:

1. Chelsea Londýn    1 1 0 0 6:0 3

2. AS Rím            1 0 1 0 0:0 1

3. Atletico Madrid   1 0 1 0 0:0 1

4. Karabach Agdam    1 0 0 1 0:6 0

 

D-skupina:

Sporting Lisabon – FC Barcelona /Ovidiu Hategan (Rum.)/

Juventus Turín - Olympiakos Pireus /Tobias Stieler (Nem.)/

 

tabuľka:

1. FC Barcelona      1 1 0 0 3:0 3

2. Sporting Lisabon  1 1 0 0 3:2 3

3. Olympiakos Pireus 1 0 0 1 2:3 0

4. Juventus Turín    1 0 0 1 0:3 0

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies