Atletico pohárový triumf neobháji, Real do finále bez inkasovaného gólu

NETKY.SK • 12 Február 2014, 11:04 • 2 min
Atletico pohárový triumf neobháji, Real do finále bez inkasovaného gólu

MADRID - Futbalistom Atletica Madrid sa už nepodarí obhájiť triumf v Španielskom kráľovskom pohári 2013/2014, pretože v semifinále ich vyradil Real Madrid. V utorkovej odvete na štadióne Vicente Calderona zvíťazil "biely balet" 2:0 a nadviazal tak na víťazstvo 3:0 z prvého stretnutia.

slovakia

left justify in out

Real Madrid sa tak kvalifikoval do finále národnej pohárovej súťaže s aktívnym skóre 13:0, ktoré nazbieral od šestnásťfinále. V aprílovom finále sa Real Madrid stretne s Barcelonou alebo Realom Sociedad San Sebastian. V prvom stretnutí vyhral katalánsky gigant 2:0. 
      

"Myslím, že v semifinále rozhodol už prvý zápas, ktorý sme vyhrali 3:0, takže sme boli v odvete pokojní," povedal brankár a kapitán Realu Madrid Iker Casillas. "Vzhľadom na to, že sme dali rýchle dva góly z penált, nebolo o našom postupe pochýb. Odviedli sme svoju prácu a teraz sa môžeme koncentrovať na španielsku ligu a Ligu majstrov."
      

Atletico, ktoré v minulej sezóne zdolalo vo finále národného pohára práve Real, nastúpilo bez viacerých zranených kľúčových hráčov. Futbalisti Realu spečatili postup v odvete dvomi gólmi z pokutových kopov. V oboch prípadoch bol úspešným exekútorom Cristiano Ronaldo, ktorý v tejto sezóne dal vo všetkých klubových súťažiach už 34 gólov. Portugalský kanonier bol v prvom prípade sám faulovaný zo strany Javiera Manquilla a v druhom prípade zasa Emiliano Insua nedovolene zastavil Garetha Balea. 
      

Atletico Madrid tak aktuálne ťahá sériu troch prehier. "Pristupovali sme k odvetnému zápasu s tým, že nič nie je vo futbale nemožné, ale inkasovali sme dva rýchle góly a zápas sa uberal smerom, aký sme neočakávali. Prehrali sme síce tretí zápas v rade, ale hlavy musíme dať hore. Musíme sa opäť skoncentrovať na ďalšie výkony, pretože sezóna je ešte dlhá," poznamenal stredopoliar Atletica Jose Sosa.
            

Nepríjemné spomienky na pohárový zápas bude mať pravý obranca Atletica Manquillo, ktorý utrpel zlomeninu kľúčnej kosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies