Atlético padlo v Seville, boj o španielsky titul sa zamotáva

NETKY.SK • 5 Apríl 2021, 10:56 • 2 min
Atlético padlo v Seville, boj o španielsky titul sa zamotáva

Koniec sezóny sa pomaly blíži a vo futbalových ligách sa rozhoduje o šampiónoch. Obzvlášť zamotaná situácia je v Španielsku, kde o titul bojujú hneď tri kluby.

slovakia

left justify in out

Doterajším favoritom bolo madridské Atlético, ktoré využilo slabšiu formu BarcelonyRealu Madrid v prvej polovici sezóny, a urobilo si na čele tabuľky pohodlný náskok, ktorý sa však neustále zmenšuje. „Atléti“ momentálne vedú tabuľku len o tri body pred madridským rivalom.

 

Real v sobotu pohodlne zvíťazil 2:0 nad Eibarom po góloch AsensiaBenzemu, čo dodalo zverencom trénera Zinedina Zidana potrebný kľud. Real je totiž v tejto sezóne známy nevyrovnanosťou výkonov a nedokáže si vytvoriť dlhšiu sériu víťazných zápasov. Triumf nad Eibarom bol pre kráľovský klub tretím víťazstvom v rade.

 

 

Atlético včera nedokázalo odpovedať a podľahlo Seville v pomere 0:1. Zatiaľ čo si súper poistil 4. miesto v tabuľke a účasť v budúcoročnej edícii Ligy majstrov sa mu priblížila, hostia si skomplikovali boj o titul. Zabúdať netreba ani na tretiu Barcelonu, ktorá dnes privíta na svojom trávniku Valladolid. V prípade výhry sa posunie na 2. miesto, len bod za Atlético.

 

Slávny katalánsky klub prežil hrozivý úvod sezóny, po úvodných kolách sa nachádzal v strede tabuľky a zdalo sa, že tréner Ronald Koeman na lavičke dlho nevydrží. Situácia sa začala zlepšovať na začiatku nového roka, stav v klube upokojili aj nové prezidentské voľby a zdá sa, že futbal viac baví aj najväčšiu hviezdu Lionela Messiho, ktorého zotrvanie v klube je pre nového prezidenta Laportu absolútnou prioritou.

 

 

Dianie v Španielsku tak ostáva najzaujímavejším spomedzi všetkých top líg. V anglickej Premier League neohrozene kraľuje Manchester City a bohatý klub zrejme o domáci primát už nič nepripraví. Taliansko žije obrovskou krízou Juventusu, ktorú využíva Inter Miláno. V Nemecku mieri za 9. titulom v rade mníchovský Bayern, ktorý si cez víkend poradil s druhým Lipskom. Francúzska liga má prekvapivého vládcu v podobe Lille, no počítať treba aj s najväčším favoritom, Parížom Saint-Germain.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies