Atletico nezdolalo "Barcu" v 15. zápase v rade

NETKY.SK • 15 Október 2017, 12:50 • 2 min
Atletico nezdolalo "Barcu" v 15. zápase v rade

MADRID - Futbalisti FC Barcelona majú napriek prvej bodovej strate v sezóne na čele tabuľky španielskej La Ligy pohodlný päťbodový náskok.

slovakia

left justify in out

"Blaugranas" v sobotňajšom šlágri remizovali na ihrisku Atletica Madrid 1:1 a s týmto súperom neprehrali ani 15. ligový duel za sebou.

 

Stretnutie sa začalo šancou barcelonského ťahúňa Lionela Messiho a dvoma veľkými príležitosťami domáceho Antoinea Griezmanna, ale na gól si museli fanúšikovia počkať. Skóre zápasu otvoril v 21. minúte Saúl Niguéz, ktorý technickou strelou spoza šestnástky trafil presne k žrdi. Šance sa striedali na oboch stranách a hosťom sa podarilo vyrovnať v 81. minúte, keď presný center Sergiho Roberta premenil hlavou Luis Suarez a zachránil pre svoj tím bod.

 

"Bránili sme veľmi dobre. Ustrážili sme Messiho, ktorý hral cez týždeň za reprezentáciu a vôbec nevyzeral byť unavený. Hral výborne," povedal po zápase tréner domácich Diego Simeone. "Na gól som čakal dlhší čas. Šance som si vytváral, ale nedarilo sa mi ich premieňať. Hrali sme veľmi dobre proti výbornej Barcelone. Stále sme behali a bojovali, hlavne v prvom polčase," vyhlásil domáci strelec Saúl Niguéz. Na svoj jubilejný 300. zápas v drese Atletica nastúpil útočník Fernando Torres, ktorý debutoval v červeno-bielom drese v roku 2001.

 

Katalánci síce prvýkrát v ligovej sezóne nezabodovali naplno, ich kormidelník Ernesto Valverde bol však vzhľadom na silu protivníka a priebeh zápasu s remízou spokojný. "Získali sme dôležitý bod proti kvalitnému súperovi. V druhom polčase sme mali viac priestoru a vytvorili sme si viacero šancí. Bol to dobrý zápas na krásnom štadióne," citovala Valverdeho agentúra DPA.

 

"Atletico veľmi dobre bráni a majú výborného brankára. Myslím si, že sme si zaslúžili viac ako len bod. Môj gól zabezpečil, že sme neprehrali a dúfam, že ich budem dávať ešte viac," zhodnotil zápas autor vyrovnávajúceho gólu Luis Suarez.

 

"Los Colchoneros" sú v tabuľke o skóre na treťom mieste za svojím mestským rivalom Realom. Barcelončania si svoju prvú priečku bezpečne držia aj naďalej.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies