Atletico Nacional si chce uctiť Chapecoense postupom do finále

NETKY.SK • 10 December 2016, 17:00 • 2 min
Atletico Nacional si chce uctiť Chapecoense postupom do finále

OSAKA - Futbalisti kolumbijského tímu Atletico Nacional si chcú na majstrovstvách sveta klubov Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) uctiť pamiatku brazílskeho AF Chapecoense.

slovakia

left justify in out

Na žiadosť Atletica sa oficiálnymi víťazmi juhoamerickej pohárovej súťaže Copa Sudamericana po leteckej tragédii v Kolumbii stali hráči Chapecoense. Juhoamerická futbalová konfederácia (CONMEBOL) vyhovela žiadosti kolumbijského klubu.

 

Lietadlo s hráčmi brazílskeho tímu sa zrútilo počas cesty na odvetu finále do Kolumbie. Pri leteckom nešťastí zomrelo celkovo 71 osôb, z toho 19 futbalistov. Pád lietadla minulý pondelok z výšky 3300 metrov ako zázrakom prežilo šesť ľudí - traja futbalisti, dvaja členovia posádky a jeden novinár.

 

"Najlepšia možnosť, ako si ich môžeme uctiť, je odohrať dobrý turnaj a postúpiť do finále," citovala agentúra AP trénera Nacionalu Reinalda Ruedu. Víťaza Copa Liberdatores čaká v semifinále v stredu jeden z dvojice Mamelodi Sundows - Kašima Antlers.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies