Atletico Nacional chce vyhrať trofej pre bratov z Chapecoense

NETKY.SK • 13 December 2016, 18:35 • 2 min
Atletico Nacional chce vyhrať trofej pre bratov z Chapecoense

SUITA - Účasť na majstrovstvách sveta klubov nabrala pre futbalistov Atletico Nacional po novembrovej leteckej nehode tímu Chapecoense nový rozmer. V utorok to povedal obranca kolumbijského klubu Felipe Aguilar.

slovakia

left justify in out

Atletico sa malo vo finále juhoamerickej klubovej súťaže Copa Sudamericana stretnúť s Chapecoense, ale lietadlo s hráčmi brazílskeho tímu sa 28. novembra cestou na zápas zrútilo a nehodu neprežili takmer všetci hráči. Trofej následne na žiadosť vedenia Atletica udelili Chapecoense.

 

"Cítime sa ako bratia brazílskeho tímu. Všetci sme veľmi šťastní, že im udelili trofej Copa Sudamericana. Je to obrovská tragédia, ktorá nás zasiahla. Pre obete nešťastia a rodiny pozostalých chceme vyhrať trofej na majstrovstvách sveta klubov," povedal Aguilar podľa agentúry AP. Slová 23-ročného futbalistu doplnil aj tréner Reinaldo Rueda. "Posledné týždne boli veľmi ťažké. Chapecoense sú naši bratia. Musíme pre nich vyhrať trofej," povedal.

 

Nacional sa na majstrovstvá sveta klubov prebojoval vďaka júlovému triumfu v Copa Libertadores, čo je obdobou európskej Ligy majstrov. V stredu sa kolumbijský tím stretne s japonským majstrom Kašima Antlers, ktorý už na turnaji vyradil Auckland City a Mamelodi Sundowns. "Hrajú rýchly futbal, sú veľmi dobre organizovaní a silní v protiútokoch. Očakávam náročný zápas," dodal Rueda.

 

Víťaz stredajšieho semifinálového duelu sa pravdepodobne stretne s Realom Madrid, ktorý nastúpi proti mexickému tímu Club America. Finále je na programe v nedeľu v Jokohame. Európske tímy sú na MS klubov najúspešnejšie, celkovo vyhrali turnaj osemkrát.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies