Atletico Mineiro prvýkrát do finále Copa Libertadores

NETKY.SK • 11 Júl 2013, 07:33 • 2 min
Atletico Mineiro prvýkrát do finále Copa Libertadores

BELO HORIZONTE - Futbalisti brazílskeho klubu Atletico Mineiro sa stali druhými finalistami prestížneho juhoamerického Pohára osloboditeľov. V semifinálovej odvete vyradili argentínskeho rivala Newell's Old Boys v rozstrele zo značky 11 m.

slovakia

left justify in out

V boji o cennú trofej, ktorej víťaz ako kontinentálny šampión postúpi na MS klubov FIFA, sa stretnú s paraguajským klubom Olimpia Asuncion. Mineiro si zahrá prvé finále, Olimpia je trojnásobným šampiónom, naposledy vyhrala v roku 2002.

Zápas v Belo Horizonte vyhralo Mineiro v riadnom hracom čase 2:0 a muselo sa predlžovať, keďže pred týždňom v Rosariu vyhral 2:0 aj Argentínčania. Domáci ale potrebný gól strelili v 90.+5 minúte, keď sa presadil Guilherme. Predĺženie rozhodnutie neprinieslo a tak nasledoval rozstrel, v ktorom domáci uspeli 3:2. Brankár domácich Victor najprv zlikvidoval pokus Maxiho Rodrigueza, hneď po ňom sa presadil hviezdny Ronaldinho. Rozhodujúcou strelou napokon prekonal gólmana Guzmana Alecsandro.

Zápas na viac ako 10 minút v druhom polčase prerušili pre výpadok elektrickej energie.

      Odveta semifinále Copa Libertadores:
      Atletico Mineiro - Newell's Old Boys 2:0 pp (2:0, 1:0), 3:2 rozstrel z 11 m
      Góly: 4. Bernard, 90.+5 Guilherme
      Prvý zápas: 0:2, do finále postúpilo Mineiro



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies