Atlético Mineiro premiérovo víťazom Pohára osloboditeľov

NETKY.SK • 25 Júl 2013, 10:15 • 2 min
Atlético Mineiro premiérovo víťazom Pohára osloboditeľov

BELO HORIZONTE - Futbalisti brazílskeho klubu Atlético Mineiro triumfovali v juhoamerickom Pohári osloboditeľov, vo stredajšom odvetnom finálovom stretnutí zvíťazili v Belo Horizonte nad paraguajským tímom Olimpia Asunción 2:0.

slovakia

left justify in out

Keďže prvý zápas sa skončil opačným výsledkom, nasledovalo predĺženie. Nepadol v ňom gól a rozhodovať sa muselo v penaltovom rozstrele, v ktorom boli úspešnejší zverenci trénera Cucu. Skóre duelu otvoril krátko po prestávke útočník Jô, tri minúty pred koncom zvýšil na rozdiel dvoch gólov obranca Leonardo Silva.

Atlético sa stalo prvýkrát víťazom prestížnej trofeje, Asunción je trojnásobným držiteľom (1979, 1990, 2002). Z triumfu sa teší aj loptový kúzelník Ronaldinho, ktorý má na konte aj titul európskeho šampióna v Lige majstrov s FC Barcelona (2006). Brazílske tímy boli vo finále Pohára osloboditeľov pravidelne od roku 2005. 

Výsledok stredajšieho odvetného stretnutia finále juhoamerického Pohára osloboditeľov vo futbale: 

Atlético Mineiro (Braz.) - Olimpia Asunción (Parag.) 2:0 (2:0, 0:0) po predĺžení, 4:3 na strely zo značky pokutového kopu - prvý zápas: 0:2 

Góly: 46. Jô, 87. Leonardo Silva, ČK: 85. Manzur (Olimpia) po druhej ŽK 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies