Atlético chce titul, Müller: Futbal občas prináša extrémy

NETKY.SK • 4 Máj 2016, 10:57 • 2 min
Atlético chce titul, Müller: Futbal občas prináša extrémy

MNÍCHOV - Prehra, ktorá nebolí, ba dokonca spôsobí erupciu radosti. Vyradiť vo štvrťfinále Barcelonu a hneď v semifinále ďalšieho superfavorita na prvenstvo Bayern, to v súčasnej Lige majstrov dokážu len futbalisti Atlética Madrid.

slovakia

left justify in out

V utorňajšej mníchovskej odvete síce podľahli favoritovi 1:2 (0:1), ale domáce víťazstvo 1:0 a strelený gól na súperovej pôde posunuli španielsku šťuku súťaže do milánskeho finále (28. mája).

"Veľmi náročný zápas. Najmä v prvom polčase sme neboli dobre organizovaní a lietali sme v problémoch. Mali sme šťastie, že do prestávky sme prehrávali len o gól," priznal podľa uefa.com brankár Jan Oblak, ktorý mal na najtesnejšom náskoku Bayernu výraznú zásluhu - okrem niekoľkých zákrokov v 34. min ešte zneškodnil Thomasovi Müllerovi pokutový kop. "Vybojoval pre náš tím už toľko penált, že mu to nikto z nás nevyčíta," podotkol podľa Sport1.de gólman Bayernu Manuel Neuer. V 74. min nemal Oblak proti hlavičke Roberta Lewandowského z pár krokov nárok, ale postupový tretí gól už nepustil za svoj chrbát. "Prehrali sme, ale najdôležitejší je prienik do finále," dodal spoľahlivý Slovinec, ktorého staršia sestra Teja je basketbalistka v tíme slovenského šampióna Good Angels Košice.

"Je neuveriteľné, čo sme dokázali. Vyradili sme po sebe dva z troch najlepších tímov v Európe," pripomenul tréner Diego Simeone. Ak v stredu Real zvládne semifinálovú odvetu proti Manchestru City (prvý zápas 0:0), v Lige majstrov sa po dvoch rokoch zopakuje čisto madridské finále. V Lisabone 2014 vtedy Atlético proti mestskému rivalovi neudržalo vedenie a podľahlo mu 1:4 po predĺžení. "Život nie je o pomste, ale o nových príležitostiach. A toto by bola nová príležitosť." Fernando Torres v utorok za stavu 1:2 nepremenil pokutový kop, čo ho však nemuselo mrzieť. "Máme na to, aby sme zdolali najlepších. Ktokoľvek v stredu postúpi, azda to potvrdíme aj proti nemu vo finále. Atlético nikdy nevyhralo Ligu majstrov, chceme vojsť do histórie," tvrdí španielsky útočník, ktorý s FC Chelsea ovládol LM v roku 2012.

"Skúšali sme všetko, ale nestačilo to. Je trpké končiť po takomto zápase. Škoda, že sme seba ani kouča neodmenili za tri roky spoločnej roboty," lamentoval kapitán nemeckého majstra Philipp Lahm. "Samozrejme, som sklamaný, že som zlyhal z pokutového kopu. Mnoho vecí sme dnes urobili správne a iba málo bolo nevydarených. Nestačilo to. Futbal občas prináša extrémy," smútil Thomas Müller, citoval ho klubový web.

Lúčiaci sa tréner Bayernu Pep Guardiola mal s mužstvom jasný cieľ vyhrať LM, ale neodíde zatrpknutý. "Spravili sme všetko, čo bolo v našich silách. Som hrdý na tento tím, ktorý má pred sebou svetlú budúcnosť. Hrali sme veľmi dobre aj v druhom polčase v Madride, predtým proti Juventusu aj Benfice - takže môžem spokojne spávať. Užil som si pôsobenie v Bayerne a nič na tom nezmení ani tento neúspech. Nič neľutujem. Tituly sú len štatistická položka," povedal Guardiola, ktorý sa od novej sezóny ujme kormidla v Manchestri City. S Bavorskom sa chce rozlúčiť ako nemecký šampión. "Stále ním nie sme, chýba nám bod na definitívu. Dúfajme, že to v sobotu spečatíme," dodal Guardiola.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies