Atlético chce prerušiť negatívnu sériu proti Barcelone

NETKY.SK • 11 September 2015, 10:38 • 2 min
Atlético chce prerušiť negatívnu sériu proti Barcelone

MADRID - Šlágrom 3. kola najvyššej španielskej futbalovej súťaže Primera División 2015/2016 bude duel Atlética Madrid proti FC Barcelona. Súboj šampiónov La Ligy z ostatných dvoch ročníkov je na programe v sobotu o 20.30 h SELČ.

slovakia

left justify in out

Obidve mužstvá sú v doterajšom priebehu ligovej súťaže stopercentné a navyše bez inkasovaného gólu. Výhodou hostí z Barcelony môže byť skutočnosť, že v aktuálnom ročníku už odohrali o tri súťažné stretnutia viac. V priebehu augusta zvíťazili v gruzínskom v dueli o európsky Superpohár nad FC Sevilla (5:4 po predĺžení) a neuspeli v dvojzápase o domáci superpohár s Athleticom Bilbao (0:4 vonku a 1:1 doma, pozn.).


Zverenci trénera Diega Simeoneho ťahajú proti Barcelone päťzápasovú šnúru bez víťazstva. Naposledy sa "Los Colchoneros" tešili z víťazstva 9. apríla 2014, keď výsledkom 1:0 spečatili postup do semifinále Ligy majstrov 2013/2014.


"Je to veľký zápas pre nás, pre ľudí pri televíznych obrazovkách aj pre fanúšikov, ktorí prídu na štadión. Dáme to toho všetko a pokúsime sa zvíťaziť. Barcelona sa vždy prezentuje častým držaním lopty. Budeme sa snažiť vyvinúť na jej hráčov tlak, byť silní vzadu a skórovať," vyhlásil 45-ročný Argentínčan Simeone pre oficiálnu klubovú stránku.


Barcelončania sa zrejme nebudú môcť spoľahnúť na služby čilského brankára Claudia Brava, ktorý si na pondelkovom tréningu privodil svalové zranenie na ľavej nohe. Pre zranenie chýba aj brazílsky pravý obranca Dani Alves.


K dispozícii nebude ani stopér Piqué. Reprezentačný stopér zapĺňa v ostatných týždňoch titulné stránky novín. Najprv inkasoval štvorzápasový dištanc pre červenú kartu za verbálny útok na čiarového arbitra v odvete národného superopohára. V minulotýždňovom zápase národného mužstva národného mužstva proti Slovensku v rámci kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska si zas hráča vzala na mušku časť publika v Oviede, ktorá pískala pri každom jeho dotyku s loptou. Tréneri aj spoluhráči mu síce vyjadrili podporu, sám si však príliš nepomohol, keď ho v ranných hodinách po zápase proti SR vyfotografovali v nočnom klube.


Denník Marca pred sobotňajším duelom pripomenul, že nechýbalo veľa a terajší barcelonský kouč Luis Enrique by sa v roku 2011 stal koučom Atlética Madrid. Štyridsaťpäťročný rodák z Gijónu však napokon dal prednosť talianskemu klubu AS Rím.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona