Atlético bez zaváhania víťazom skupiny, Simeone si to váži

NETKY.SK • 24 November 2016, 11:50 • 2 min
Atlético bez zaváhania víťazom skupiny, Simeone si to váži

MADRID - Španielsky futbalový klub Atlético Madrid si aj v piatom zápase tohtosezónnej edície skupinovej fázy Ligy majstrov pripísal plný bodový zisk. Mužstvo trénera Diega Simeoneho ako jediné ešte nestratilo ani bod. Inkasovalo navyše jediný gól, čím sa okrem minulosezónneho finalistu v tejto chvíli môže pýšiť už iba anglický šampión Leicester City.

slovakia

left justify in out

"Los Colchoneros" v stredu triumfovali nad holandským PSV Eindhoven 2:0 a v súčte s prehrou Bayernu Mníchov na pôde FK Rostov (2:3) sa v predstihu stali víťazmi D-skupiny.

 

"Skutočnosť, že sme sa prebojovali do osemfinále, je pre náš klub aj fanúšikov významným okamihom. Veľmi si tento úspech ceníme. Pozíciu, kde sa momentálne nachádzame, nám zaistili víťazstvá v Holandsku a Rusku. Pozrite sa na výsledok Bayernu: ľudia si mysleli, že triumf v Rostove musí byť samozrejmosť, ale vyhrať tam nie je ľahké," cituje Simeoneho slová oficiálna stránka Európskej futbalovej únie (UEFA).

 

Eindhoven má stále šancu účinkovať na jar v Európskej lige, hoci doteraz nazbieral iba jeden bod za remízu v Rostove. V záverečnom súboji skupiny však musí nad ruským súperom bezpodmienečne zvíťaziť. "V rozhodujúcom dueli s Rostovom musíme zabojovať. Ak vyhráme, zostávame v pohárovej Európe. To je momentálne náš jediný cieľ," skonštatoval kormidelník PSV Phillip Cocu.

 

Mníchovský Bayern obsadí v "déčku" s určitosťou druhé miesto. Kouč Bavorov Carlo Ancelotti priznal, že hoci to mužstvu momentálne nejde podľa predstáv, prehru v Rostove nečakal. "Pri inkasovaných góloch sme sa dopustili veľkého množstva chýb. V tomto období sa dosť hľadáme a robíme ich priveľa. Neviem, prečo je to tak, ale čo najrýchlejšie to musíme z našej hry odstrániť. Nehrali sme dobre a to je dôvod, prečo sme prehrali. Rostov sme určite nepodcenili, chceli sme tu vyhrať," vyhlásil 57-ročný Talian. Podľa niekdajšieho hráča Bayernu Lothara Matthäusa doplatili Mníchovčania na neúčasť Artura Vidala: "Bayernu chýbal hráč, ako je Vidal. Dokáže prevziať kontrolu nad stretnutím a strhnúť mužstvo na ceste za víťazstvom."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies