Atlantický oceán: Z tropickej búrky Julia sa stal hurikán

NETKY.SK • 14 September 2010, 11:06 • 2 min
Atlantický oceán: Z tropickej búrky Julia sa stal hurikán

Atlantický oceán: Z tropickej búrky Julia sa stal hurikán

slovakia

left justify in out

img

Tropická búrka Julia dnes zosilnela na hurikán nad východnou oblasťou Atlantického oceánu. Oznámilo to americké Národné hurikánové centrum (NHC) so sídlom v Miami.
      Julia sa stala piatym hurikánom tohtoročnej Atlantickej hurikánovej sezóny. O 11.00 h SELČ sa hurikán nachádzal približne 535 kilometrov západne od Kapverdských ostrovov a jeho sprievodný vietor mal maximálnu rýchlosť 120 kilometrov za hodinu.
      Ďalši hurikán Igor naďalej zostáva silným hurikánom štvrtej kategórie, ale mierne zoslabol a zmenil nad Atlantikom smer.
      Žiaden z oboch hurikánov nepredstavuje zatiaľ hrozbu pre pevninu ani pre energetické záujmy.
      Igor sa teraz pohybuje na severozápad, predtým mal západný smer. Nachádza sa približne 1205 kilometrov východne od severnej oblasti Leewardských ostrovov a maximálna rýchlosť sprievodného vetra je 215 kilometrov za hodinu, informovalo NHC.
      "Určité výkyvy v sile Igora sú v nasledujúcich niekoľkých dňoch možné, ale podľa očakávania bude aj v stredu 15. septembra naďalej nebezpečným hurikánom," uviedlo NHC.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies