Atény sú v obkľúčení plameňov už tretí deň. Hasičom dochádzajú sily!

NETKY.SK • 18 August 2021, 17:27 • 2 min
Atény sú v obkľúčení plameňov už tretí deň. Hasičom dochádzajú sily!

ATÉNY - Veľký lesný požiar, ktorý horí severozápadne od gréckej metropoly Atény, už tretí deň pustoší rozsiahle plochy borovicového lesa.

slovakia

left justify in out

Do akcie bolo zapojených stovky hasičov s podporou lietadiel a helikoptér zhadzujúcich vodu zo vzduchu. Požiar v oblasti Vilia vypukol v pondelok krátko po tom, ako sa juhozápadne od Atén rozhorel iný lesný požiar. Niekoľko dedín a neďaleký domov dôchodcov dostali príkaz na evakuáciu.

 

 

img


Tento mesiac zasiahli Grécko stovky lesných požiarov. K ich šíreniu prispeli vyprahnuté lesy a kroviny v dôsledku extrémnych horúčav, akým krajina nečelila už desiatky rokov.

 

 

Mohlo by vás zaujímať: AKTUALIZÁCIA: VIDEO: Slovenskí hasiči sa vrátili po ôsmich dňoch z Grécka


Požiare celkom vyčerpali hasičské kapacity. Grécka vláda tak musela požiadať o medzinárodnú pomoc, aj prostredníctvom systému núdzovej reakcie Európskej únie. Približne dve desiatky európskych a blízkovýchodných krajín vrátane Slovenska reagovali vyslaním lietadiel, vrtuľníkov, vozidiel a stoviek hasičov.

 

img

Na satelitných záberoch z utorka, ktoré na Twitteri zverejnilo oddelenie Európskej komisie pre obranný priemysel a vesmír, vidieť, ako sa obrovský dym z požiaru v oblasti Vilia tiahne stovky kilometrov na juh po celej dĺžke Peloponézu.
 

Prečítajte si tiež: Grécko prehráva boj s lesnými požiarmi! Miestnym hasičom prišli na pomoc kolegovia zo zahraničia




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona